Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Julkonsert! Sofia Karlsson & Martin Hederos

Sofia & Martin, Foto: Fredrik Wennerlund

Söndag 8 december, Klockan 19:00, Sunne kyrka

 

Det är med stor glädje Klubb SAM presenterar en julkonsert med Sofia Karlsson och Martin Hederos!

Efter att för första gången ha spelat som duo julen 2012 i smällkyla på Skansens scen, gick Sofia Karlsson och Martin Hederos lite som katter kring gröten.
Några dagar efteråt ringde de synkront upp varandra och konstaterade att: ”Det var kul, det där lät bra” och bestämde att det måste bli en fortsättning!
Ett album är under bakning inför 2014 och nu julen 2013 smygstartar de projektet med en miniturné.

De vill krypa nära med sin variant av julen men inte stryka medhårs, gitarrer kommer både skimra och spricka, pianot kommer både smeka och mullra och låtarna kommer både vara de ni känner igen och helt nya.
Sofia Karlsson har en publik som bokstavligen talat är mellan 0 och 100 år, hon har turnerat Norden runt mer än de flesta, vunnit 4 Grammisar och sålt osannolikt mycket skivor för sin genre.
Martin Hederos har turnerar jorden runt med The Soundtrack of our lives (Tsool) gjort duoskivor med Nina Ramsby, Mattias Hellberg och spelar just nu i Tonbruket som fått Grammis för sina senaste två skivor.
Detta kommer bli en fin stund i mörkaste vintern!

 

OBS! Medlemsbiljett: 250 kr. (vuxna) / 150 kr. (student). Köps på Café Tingshuset fram tills den 25 november. Läs här om hur du blir medlem. Medlemsbiljetter släpps måndagen 14 oktober.

Entré: 300 kr
Förköp: 295 kr. Cityshop/Ticnet  Boka dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med MTA Production och Svenska Kyrkan Frösö-Sunne-Norderö, samt lokala sponsorer TeloGott, Brunkullans Té och Café Tingshuset.

Medlemshäng!

samhäng2

Vi i styrelsen tycker det skulle vara kul att hänga lite med er medlemmar i Klubb SAM! Äta gott, lyssna på musik, snacka om vad vi kan hitta på med föreningen i framtiden och ha det allmänt gött och trevligt.

Så den 2 oktober klockan 18:00 i Tingshuset så blir det SAM-häng!

nadgab
Klockan 18:00: Soppa och kaffe i Tingssalen. Linssoppa med bröd och ost, sen kaffe och godbit. Soppan är laktos- och glutenfri. Kostar endast 40:- (Klubb SAM subventionerar med 30:-)! Anmälan senast 30 september till  info@klubbsam.se.

Klockan 19:00: Thank God It’s Onsdag-konsert i Tingssalen med Nadin & Gabriel! Joan’Na Sikuldin Al-khalidi och Gabriel Herman Sandqvistsson är båda medlemmar i uppmärksammade bandet Tarabband. Fullkomligt gratis för alla!
Just den veckan så är de även och turnerar i Jämtland med sin barnföreställning Marhaba Hej! som Klubb SAM har ett arrangemang med den 28:e september klockan 15:00 på Storsjöteatern. Läs mer om den här.

Klockan 20:00: Medlemshäng med diskussioner om klubb SAM, i Tingssalen. Inte omöjligt att en viss person kommer spela på sin säckpipa.

Notera att det är endast för soppan som det behövs föranmälan, vilket ska ske senast 30 september till info@klubbsam.se. Till konserten eller resten av medlemshänget kan man dyka upp när man vill och det är öppet och gratis för alla.

Hoppas vi ses den 2 oktober!

Quilty

Support: Morning Glory

 

Torsdag 7 november, klockan 19:30, Storsjöteatern

Quilty

 

Dag Westling – sång, tin whistle, gitarr, 5 string banjo
Gideon Andersson – 5-körig bouzouki, gitarr, bodhrán (irländsk ramtrumma), sång
Esbjörn Hazelius – fiol,  sång
Magnus Zetterlund – mandolin

Irländsk folkmusik när den är som bäst!
Quilty spelar traditionell irländsk folkmusik med ett starkt personligt uttryck. Fartfyllda jigs, reels, hornpipes och polkas samt sånger om kärlek, utvandring och äventyr vävs samman till en färgstark konsert med många överraskande och spännande musikaliska upplevelser.
Gruppen bildades 1993 och är en av de få professionella musikgrupper i Sverige som specialiserat sig på irländsk folkmusik. Nu med ett tredje album som snart kommer släppas!

 

Entré: 150 kr / 80 kr (stud), Medlemsrabatt: 20 kr
Förköp: City-Shop/Ticnet  Boka din biljett här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr och Studieförbundet Vuxenskolan.

Lelo Nika Trio och Nordiska Kammarensemblen

Onsdag 9 oktober, klockan 19:30, Birka Folkhögskola

Lelo Nika Trio
Nordiska Kammarensemblen
Lelo Nika – ackordeon
George Mihalache – cimbalom
Thommy Andersson – kontrabas

En afton med romsk musik – briljans och sväng med mästermusikern Lelo Nika med trio och Nordiska Kammarensemblen!

För många är Lelo Nika ackordeonspelaren med de snabbaste fingrarna. Särskilt för oss nordbor som kanske inte är vana vid musik där tonerna flyger fram. Denna mästermusiker lär ha sagt att ”vilken idiot som helst kan lära sig att spela fort. Det man vill bemästra är att spela fort, men snyggt och med känsla. Och det kräver ett liv i musiken.” Om det handlar om jazz, klassiskt eller folkmusik spelar ingen roll. Det handlar om vad man kan göra med musiken, hur man kan utvecklas ihop.
Lelo Nika är romsk serb men har under nästan hela livet bott i Danmark och Skåne. Två gånger har denne virtous vunnit VM för sitt instrument!

”Lelo Nika är världens främste dragspelare!” – Joe Zawinul

Entré: 140 kr / 80 kr (stud)  Medlemsrabatt: 20 kr
OBS! Även medlemmar i Östersunds Orkesterförening har medlemsrabatt!
Förköp: City-Shop/Ticnet  Boka dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Birka Folkhögskola, Scenkonstbolaget, Krokoms Kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

Ulrika Bodén Band: Kärlekssånger

Support: Herbie

 

Onsdag 23 oktober, klockan 19:30, Gamla Tingshuset

Ulrika Bodén Band
Ulrika Bodén – sång, härjedalspipa, autoharp
Mia Marin – femsträngad fiol
Gustav Hylén – trumpet
Daniel Fredriksson – luta
Valter Kinbom – slagverk

En av Sveriges främsta folksångerskor (känd bl.a. från gruppen Ranarim), kommer till Östersund med sin nya cd ”Kärlekssånger” i bagaget. Med rötterna i Sollefteåtrakten, har hon den ångermanländska vistraditionen nära hjärtat, och har nu förverkligat ett riktigt önskeprojekt – Kärlekssånger!

Ulrika och hennes nya band med färgstarka musiker har hittat ett helt eget sound tillsammans. Melodiska trumbeat och varma nylonsträngar, fioldriv och blåtonade trumpetslingor backar upp Ulrikas både skira och kraftfulla röst. Det blir både stillsamma visor och upptempolåtar med mycket rytm och ståhej! Unna dig en ny förälskelse!

Entré: 120 kr / 80 kr (stud)
Medlemsrabatt: 20 kr
Förköp: City-Shop/Ticnet  Boka biljett här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Scenkonstbolaget och Studieförbundet Vuxenskolan.

Klubb 3 – Folkmusik och dans för alla

Klubb 3 - Folkmusik och dans för alla

Klubb 3 – Folkmusik och dans för alla

18 september, 6 oktober, 16 oktober och 20 november

 

Plats: Tingssalen, Tingshuset

Klockan 19:00 – Dansutlärning för nybörjare

Klockan 20:00 – Dans, spel och jam hela kvällen! Vill man spela är det fritt fram att skriva upp sig på spellistan.

Det är gratis! Möjlighet att köpa fika på Café Tingshuset som har öppet till 21:00 på onsdagar.

 

Klubb 3 på Facebook:  www.facebook.com/Klubb3

 

Presenteras av Klubb 3 i samarbete med Klubb SAM, Spelmansförbundet Jämtland Härjedalen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Rydvall/Mjelva – Erik Rydvall (S) & Olav Luksengård Mjelva (N)

Söndag 6 oktober, klockan 16:00, Gamla Kyrkan

 

Erik Rydvall – nyckeharpa (S)
Olav Luksengård Mjelva – hardingela (No)Rydvall Mjelva

Ett ovanligt och inspirerat duosamarbete mellan en svensk och en norsk folkmusiker. Erik Rydvall på nyckelharpa och hardingfelespelemannen Olav Luksengård Mjelva är båda bland de främsta folkmusikerna i sin generation. Två nyfikna musiker med starka rötter i sina respektive traditioner. Debutalbumet ”Isbrytaren” spelades in i Ål kyrka i januari i år och den har fått lysande kritik och hamnade snabbt allra högst upp på försäljningslistan för folkmusikalbum!

Erik Rydvall från Västerbotten är annars mest känd som en av de tre i trion Nordic. (Nordic som spelat två gånger på klubb SAM!)
Olav Luksengård Mjelva från Röros är en mycket aktiv spelman som bl.a. kan höras i SVER, the Nordic Fiddlers Bloc, Unni Boksasp Ensemble, m.m.

”….onekligen ett möte mellan två mästarspelmän.” – Patrik Lindgren, LIRA
”Sättet som dessa två instrument fyller ut ett rum är häpnadsväckande” – Jan Gradvall, Dagens Industri
”Det är snyggt och väldigt elegant spelat” – Po Tidholm, DN
”jag grät nästan, det var så perfekt angeläget och levande…” – Izzy Young, Folklore Centrum

Entré: 120 kr / 80 kr (stud)
Medlemsrabatt: 20 kr
Förköp: City-Shop/Ticnet   Boka dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Svenska Kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan.

Marhaba Hej! – En musikalisk berättelse om vänskap (Barnkonsert)

Lördag 28 september, klockan 15:00, Storsjöteatern, Teaterkällaren

 

Nadin Al-Khalidi – sång, saz, daf
Gabriel Hermansson – sång, gitarr, oud
Nadin Gabbe Marhaba Hej
Musikföreställning om två grannar som övervinner sina fördomar för varandras kulturer.
När Gabbe en dag får en ny granne, Nadin, blir det inte riktigt som han tänkt sig. Nadin är helt annorlunda än han själv; pratar högt på ett främmande språk och vill trumma och ha fest när det är läggdags i huset. Kan man vara vänner även om man är olika?

Är det möjligt att vara lika fast man ser olika ut? Hur gör man för att vara vänner och trivas tillsammans men samtidigt ha respekt för att alla är olika? Med musik på arabiska och svenska berättas historien om en spirande vänskap mellan två mycket olika personer.

Nadin & Gabbe berättar också om sina instruments ursprung: Daftrumma från Iran, saz från Turkiet och oud från Irak och barnen en inblick i mellanösterns musikhistoria och geografi. De får även höra om Nadins uppväxt i Irak, hur hon flydde till Sverige för tio år sedan och hennes nya hem, Sverige. Joan’Na Sikuldin Al-khalidi och Gabriel Herman Sandqvistsson är båda medlemmar i uppmärksammade bandet Tarabband. Gabriel hörs även i gruppen Alla Fagra.

Entré: 60 kr (vuxna) / 30 kr (barn upp till 13 år)
Förköp: City-Shop/Ticnet   Boka dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr och Studieförbundet Vuxenskolan.