Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Småskaligt aukustiskt under Vinterfestivalen

Torsdag 4 mars, 17.30
Café Det goda livet, Stortorget


17.30: Trumvärk och Slagord - En Östersundsduo som gillar att experimentera med småskaliga medel. Musiken är till stor del minimalistisk och baserad på rytmer. Låtarna framförs mestadels med slagverksinstrument och sång. På scenen försöker duon skapa en upplevelse som både berör och lämnar öppet för fantasin. Duon har bl.a. spelat på Arvikafestivalen och är snart aktuell med en skivrelease!

Sabina Wärme – sång, piano, slagverk; Hannes Fredrikson-Franck – slagverk

18.15: IndieGlockenspiel Trio – En nybildad grupp med elever från Birkas musiklinje som spelar intim indiejazz.

Emma Brännström – sång, glockenspiel; David Forslund – trumpet; Egil Kalman – kontrabas

Fritt inträde!

Småskaligt Akustiskt på Vinterfestivalen #2

Torsdag 11 mars, 16.30 – 19.00
Café Det goda livet, Stortorget

Torsdagen den 11 mars återvänder klubb SAM med några ytterligare småskaliga akustiska akter på scenen på ”Det Goda Livets Café” i en glaspaviljong mitt på Stortorget, under den pågående Vinterfestivalen.

Njut av Stocke Titts goda fika och lyssna till vad klubb SAM har att bjuda på för en finfin smak- och musikupplevelse! Hjärtligt Välkomna Alla Kära Acoustic-Music-Lovers! Klara för medverkan den 11 mars, mellan kl 16.30-19.00, är följande fem akter:

16.30: TEAM SPORTLOV – Jazz som alla diggar, med William Schotte – gitarr och Egil Kalman – kontrabas.

17.00: ANNA POLLAK – Talangfull singer-songwriter som skriver mkt bra egna låtar. Lite i samma stil som Hello Saferide eller Anna Ternheim.

17.30: ROY OKUTANI och LARS ERICSSON. Fint besök av två av de ledande jazzmusikerna i regionen i en duo på trumpet respektive kontrabas.

18.00: ALISTAIR COCHRANE och CHRISTINA COCHRANE-EKETORP – Med sång och diverse olika akustiska instrument, bjuds det på äkta skotsk folkmusik! 

18.30: TRUMVÄRK OCH SLAGORD – En Östersundsduo som gillar att experimentera med småskaliga medel. Musiken är till stor del minimalistisk och baserad på rytmer. Låtarna framförs mestadels med slagverksinstrument och sång. På scenen försöker duon skapa en upplevelse som både berör och lämnar öppet för fantasin. Duon har bl.a. spelat på Arvikafestivalen och är snart aktuell med en skivrelease! De skulle ha spelat förra gången men blev tyvärr tvungna att ställa in. Men nu är de på gång igen! Sabina Wärme – sång, piano, slagverk; Hannes Fredrikson-Franck – slagverk

Fri entre!

Väsen på Gregoriebalen

Väsen

Lördag 13 mars, 19.00
Gamla Teatern

En av landets mest kända och omtyckta folkmusikgrupper, med en internationellt framgångsrik karriär, gör en mycket efterlängtad spelning i Östersund! Sanslöst bra, lovar vi! Konserten är en del av inomhusmusikfestivalen ”Östersund Live” som äger rum i samband med Vinterfestivalen.

Före Väsen bjuds på konsert med Birkafolk under ledning av Kjell-Erik Eriksson och Oline Bakkom. Efter konserterna blir det dans resten av kvällen. Se program.

Presenteras i samarbete med Estrad Norr och Jämtland/Härjedalens Spelmansförbund

Inträde: 180 kr (ord. pris), 90 kr (stud.)
Medlemsrabatt: 20 kr
Barn t o m 12 år går in gratis i målsmans sällskap.

Väsen på MySpace

Alla Fagra – konsert & dans


Fredag 19 mars, 19.30allafagra
Tingssalen, Gamla Tingshuset

Hjärtlig, intensiv och svängig folkrock med ett banbrytande sväng och nyskrivna texter som med vardagsnära träffsäkerhet speglar samhället idag. Gruppen gjorde en mycket bejublad och välbesökt spelning på Urkultsfestivalen i somras!

Efter konserten spelar Alla Fagra upp till dans, efter det är det trevligt om andra spelmän tar vid och håller liv i dansgolvet. Så ta med dansben och instrument!

Presenteras i samarbete med Estrad Norr

Inträde: 120 kr (ord. pris), 80 kr (stud.)
Medlemsrabatt: 20 kr
Barn t o m 12 år går in gratis i målsmans sällskap.

Alla Fagra på MySpace

GÖR’T – en öppen scen för musik och scenkonst!

GÖRT

Onsdag 24 mars, 18.00-22.00
Tingssalen, Gamla Tingshuset

I samarbete med Kreativ Explosion och Baluns ger klubb SAM alla möjlighet att uppträda på Tingshusets scen några onsdagar (18-22) under våren, med toppenbra och proffsigt ljud! Det kan handla om allt från musik till poesi, dans, teater, konst, standup, etc.

24/2, 24/3, 21/4 och 26/5 är datumen som gäller.

Om du vill vara säker på att få vara med under något av datumen – anmäl eventuellt intresse av att stå på scen till: kreativ_explosion (at) hotmail.com

Scenen är även öppen för spontana framträdanden.
Gratis inträde!

Theresa Andersson (USA/New Orleans/Gotland)


Theresa AnderssonSöndag 28 mars, 18.00
Gamla Teatern

En liveupplevelse av sensationella mått där Theresa med fiol, trummor, gitarr, dulcimer, sångstämmor med sig själv och ett batteri samplingspedaler bildar en egen enkvinnasorkester! Hon är välkänd i sin hemstad New Orleans och i Sverige har hon varit för en rad utsålda spelningar de senaste två åren – bland annat på Mosebacke (sändes i SVT i våras) och på Stockholm Jazzfestival. Kolla in henne på YouTube! Ett hett tips!

Presenteras i samarbete med Estrad Norr (Huvudarrangör) och MTA Production.

Inträde: 150 kr (förköp), Ungdom under 20: 100 kr (förköp)
OBS! Medlemsrabatt 20 kr på förköpspris vid mail av bokning till samtrollet@klubbsam.se senast den 26 mars!

Entré i dörren: 200 kr (ord.pris), 100 kr (ungdom under 20)
Inga andra biljettpriser än de ovan angivna!

Förköp: CityShop/TicNet

Theresa Andersson på YouTube

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
mars 2010
m ti o to f l s
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031EC