Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Jazzklubb Nardis #3: Jacob Karlzon trio

Fredag 5 november, 20.00 (insläpp 19.00)
Storsjöteaterns foajé

Jacob blev utsedd till ”årets jazzmusiker 2010″ i samband med Swedish jazz celebration och att lyssna till honom är som att vara på en nöjespark med olika attraktioner och stämningar. Jacob behärskar alla tänkbara nyanser och nyttjar också det till max. När man tror att han har spelat ut hela registret så han han ännu mer att ge! Med i karusellen har han Hans Andersson på bas och Jonas Holgersson på trummor. Mäktigt!

Inträde: 140 kr (ord. pris), 80 kr (stud.)
Medlemsrabatt Klubb SAM: 20 kr

STOCKHOLM LISBOA PROJECT

Onsdag 10 november, 19.30
Storsjöteatern/
Studioscenen

Fado, polska & beyond! Stockholm Lisboa Project består av fyra fantastiska musiker från Portugal och Sverige som bygger nya spännande broar mellan svenska och portugisiska musiktraditioner, där fadosånger varvas med polskor med mera! Två av medlemmarna är från Portugal. Liana, som är en av Portugals främsta fadosångerskor och violinisten Sérgio Crisóstomo. Från Sverige kommer mandolaspelaren Simon Stålspets (Svart Kaffe, Kalabra) och Filip Jers som spelar både kromatiskt och diatoniskt munspel.

Det är mycket ”feeling” i fadon, Portugals egna variant av bluesen. Något som även våra nordiska folkmusiker har en rejäl dos utav. I mötet uppstår musik som har något alldeles extra! Stockholm Lisboa Project har turnerat världen över och gjort succée på bl.a. Urkultsfestivalen. Nu kommer de till Östersund för första gången. Missa inte!

Inträde: 120 kr (ord. pris), 80 kr (stud.)
Medlemsrabatt: 20 kr

Förköp: CityShop/TicNet

JUL I FOLKTON

ALE MÖLLER / SOFIA KARLSSON / LENA WILLEMARK / LISA RYDBERG / ESBJÖRN HAZELIUS / ROGER TALLROTH / OLLE LINDER

Fredag 26 november, 19.30
Sporthallen, Östersund

Jul i Folkton handlar om julen förr och nu i alla dess former, ett beroendeframkallande musikrecept som man längtar tillbaka till – varje jul! Avskalade akustiska julvisor i folkton tillförs stora mängder spelglädje som omsorgsfullt blandas med varma personliga julberättelser. Konsertidén föddes ur det storsäljande albumet Jul i Folkton som släpptes 2005 och inför förra årets turné släpptes exklusivt en liveskiva Jul i Folkton Live som såldes enbart i samband med konserterna.

Årets jubileumsturné med ”Jul i Folkton” blir den längsta turnén sedan starten 2006 och har detta året premiär i Östersund! Fjolårets konserter hade cirka 10000 besökare och runt en miljon såg tv-programmet med ”Jul i Folkton” i SVT som premiärvisades på julafton. Dessutom sändes konserten i Sveriges Radio P2 innan jul.
”Faktiskt något av det bästa jag överhuvudtaget hört från en scen, den bästa julkonsert vi har i landet” /Alexander Agrell, Sydsvenskan

Huvudarrangörer: Nöjet Konsert, MTA Production och HitNöje.

Förköp: 425 kr + förköpsavgift (City-Shop/TicNet)
OBS! 100 st biljetter á 400 kr finns undanlagda för klubb SAM-medlemmar! Beställ senast den 12 november genom anmälan till samtrollet@klubbsam.se

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
november 2010
m ti o to f l s
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC