Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Ray Cooper aka Chopper of Oysterband

Fredag 8 april, 19.00
Foajén, Storsjöteatern
Lokal support: Alistair Cochrane

Personlig och innerlig after work med keltiska toner!

Ray ”Chopper” Cooper har varit med i den engelska gruppen Oysterband sedan slutet av 80-talet med vilka han har spelat i ett 20-tal länder och släppt 18 album. Oysterband har bland annat spelat på Falun Folkmusikfestival två gånger, Storsjöyran samt turnerat vid ett flertal tillfällen i Sverige.

Våren 2010 släppte Ray sitt solodebutalbum, Tales of Love, War and Death by Hanging…, som visar både på Rays klangfulla röst samt hans förmåga att hantera sångskrivande och en rad instrument. Skivan innehåller både egna kompositioner men även traditionellt material. Det är skotska folktoner blandat med svenskt vemod, bland annat en egen version av Jämtländsk Brudmarsch.

Skivan är inspelad och producerad i en liten stuga i Sverige och Ray ackompanjerar sången med cello, tramporgel, gitarr, mandolin, mandola, munspel samt kantele. Fiolspelmannen Patrik Andersson (som vunnit pris för bästa dansskiva i den norska folkmusikgalan tillsammans med Vegar Vångdal) har hjälpt till med arrangemangen och spelar fiol, viola och hardangerfiol på skivan. Soundet är influerat av bland andra T-Bone Burnett, Enio Morricone, Johnny Cash och June Tabor för att nämna några.

Patrik Andersson, som följer Ray till Östersund, tillhör toppklassen av de svenska fiolspelmännen vars spel kännetecknas av en vilja att experimentera med nytt och traditionellt material. Det har resulterat i olika typer av samarbeten som dansgruppen Sinkelipass och Threestylefusion (som kombinerar Streetdance, Flamenco och folklig dans).

Inträde: 120 kr (ord.), 80 kr (stud.)
Medlemsrabatt: 20 kr

Medarrangör: SV och Estrad Norr

PRYLF

Lördag 16 april, 19.30
Tingssalen, Gamla Tingshuset

Prylf är ett litet grönt monster som äter upp allt som heter jazz och som kommer i dess väg, tuggar ett par tuggor och spottar ut – något nytt.

Det skulle kunna bli så fel, att göra om standards till något så här modernt, för vi pratar inte om lite smink här, det är total makeover det handlar om. Jazzprotektionisterna skulle kunna sparka bakut och jazzmatodoren slita sitt hår och så vidare.

Men tvärtom, Prylf har blivit välkomnade på ett sällan skådat sätt. 5 stjärnor i Orkester Journalen och högljudda hurrarop i dagspressen. Självklart heter debutplattan Kind of Green, flirtandet med jazzens historia är hela tiden tydlig och Prylf är gröna, inte helt lätt att förklara, men det bara är så. Bandet är svåretiketterat, de spelar jazzlåtar på ett tidigare oskådat sätt, med ett punkbands attityd och med en barnkörs charm och entusiasm på samma gång. ”Är jazz den nya punken?” skrev Metros recensent och gav skivan 4/5. Det är revolution i luften. Ta ett djupt andetag och virvlas med!

Prylf består av Linnea Henriksson – även känd som Idol-Linnea (sång), Anton Toorell (gitarr), Felix Martinz (vibrafon), Patrik Grundström (kontrabas), Raeel Raissi (trummor).

Inträde: 120 kr (ord.), 80 kr (stud.)
Medlemsrabatt: 20 kr

Medarrangör: Estrad Norr

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
april 2011
m ti o to f l s
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930