Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

JIMMY Z (USA) & SLIDIN’ SLIM

Måndag 3 oktober, kl 19.30
Storsjöteatern Foajén (Storsjöteatern)

Vad har världsartister som Rod Stewart, Tom Petty, the Eurythmics, Dr. Dre, Eric Burdon, Carol King, Barry White, Ziggy Marley, Bon Jovi, John Mayer, Pink, Etta James och många fler gemensamt? Just det: amerikanske Jimmy Z! Alla har de förgyllts av hans munspels- eller saxofonlir på något sätt!

Jimmy Zavala har ett grundmurat rykte som en av världens främsta munspelare och bildade hösten 2010 en duo med svenska bluesartisten Slidin’ Slim och gav sig ut på en succéeartad turné tillsammans. Nu kommer de tillbaka för en ny turné i landet. Denna gång med en färskpressad fullängdsplatta i bagaget!

Slidin’ Slim har sedan mitten av 90-talet gjort sig ett namn på den Skandinaviska bluesscenen och räknas idag som en av Sveriges bästa bluesartister. Under de senaste åren har Slim också turnerat i Polen, Holland och USA och gett ut ett flertal kritikerhyllade plattor. Slidin’ Slim belönades tidigare i år med det finaste bluespris en svensk bluesmusiker kan få: Janne Rosenquists Minnespris.

Inträde: 150 kr / 100 kr (stud)
Förköp: City-Shop/TicNet (ej förköpsavgift)
Medlemsrabatt: 20 kr (gäller även Bluesföreningen)

Presenteras i samarbete med Estrad Norr.

LEKVERK – husbilsturné (Pulsslag)

Tisdag 18 oktober, 19.30
Studioscenen (Storsjöteatern)

Lekverk är just det – lekande och tätt samspel mellan tre musikerkompisar som har en stor spelplan att hålla till på. Det handlar om en av de mest uppmärksammade jazzgrupperna i landet just nu, där magnifike trumslagaren Jon Fält tillsammans med basisten Putte Johander och pianisten Adam Forkelid bildar ett tre man starkt kollektiv som skapar en kraftfull och egensinnig musik med en extremt stark svängpotential. Jon Fält innehar trumpallen i Bobo Stenson Trio och har tidigare besökt Östersund med bl.a. Mathias Landeus och FLUX. Senaste skivan Everyday utnämndes till en av årets bästa jazzskivor i SvD och vann Manifestpriset i kategorin jazz. Under sommaren har de hörts på bl.a. Stockholm Jazz Festival.

Inträde: 150 kr / 80 kr (stud)
Förköp: City-Shop/TicNet (Förköpsavgift tillkommer)
OBS! Studerande biljetter säljes endast i dörren!
Medlemsrabatt: 20 kr (gäller även Jazz i Jemtland)


Presenteras i samarbete med Jazz i Jemtland, Svensk Jazz och Estrad Norr.

Klubb 3 – Folkmusik och dans för alla

Söndag 30 oktober, 18.00 (workshop folkdans), 19.00 (fika/pub, spel & dans)
Restaurang Oscars, Campus Östersund

Dags för den andra Klubb 3-kvällen i världshistorien, och vi hoppas på en lika succéartad kväll som för en månad sedan med huset fullt med folk och höjdarstämning. Klubb 3 är en folkmusik- och folkdansoas i Östersund dit alla som är spel- och danssugna eller bara nyfikna välkomna! På Oscars är det finfint häng under kvällen och man kan man både fika eller ta en öl.

Klubben arrangeras på sista söndagen i månaden under hösten 2011 och förhoppningsvis framåt. Varje klubbkväll inleds med gratis workshop i folkdans för nybörjare (med tonvikt på polska). Sedan blir det dans till spellista och öppen scen.

Kom å glammas!

Inträde: Gratis (OBS! GÄLLER ÄVEN DANSWORKSHOP!!!)

Medarrangör: Jämtland/Härjedalens spelmansförbund och Studentkåren Östersund

Klubb 3 på Facebook

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
oktober 2011
m ti o to f l s
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC