Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Karen Clift & Stephanie Wendt ”From Barock to Broadway”

Söndag 15 april, kl 19.00
Stocke Titt

Karen Clift sopran
Stephanie Wendt piano

Duon bjuder på ett varierat program med kända arior, romanser och även modernare amerikansk repertoar.

Karen Clift foto Adam Jahiel
Stephanie Wendt foto Ann Marsden

Den amerikanska sopranen Karen Clift gästar för första gången Sverige och vi har glädjen att kunna erbjuda några konserter i Jämtland. Hon har turnerat runt hela USA från Carnegie Hall till Napa Valley och sjungit med landets största orkestrar som Cleveland Orchestra, Montreal Symphony, Philadelphia Orchestra, Saint Paul Chamber Orchestra, Minnesota Orchestra, Baltimore Symphony, Detroit Symphony, Vancouver Symphony och The Atlanta Symphony och Robert Shaw Chorale. Hennes inspelningar av Händels Messias and Monteverdis Vespers, 1610 med Boston Baroque blev Grammy nominerade.

Pianisten Stephanie Wendt har framträtt som solist och kammarmusiker i fem kontinenter. Hon är utbildad vid The Curtis Institute of Music i Philadelphia, Indiana University och vid University of Minnesota där hon tog sin ”Doctors degree”. Stephanie har studerat för bl.a Jorge Bolet, Gary Graffman och Lydia Artymiw. Hon har också en ”Masters degree” i orgel från Indiana University. Sedan 2010 arbetar hon som lärare i piano och kammarmusik vid Birka Folkhögskola utanför Östersund. Stephanie Wendt är född i Nya Zealand och uppvuxen i Australien.

Inträde: 120 kr / 80 kr (stud)
Medlemsrabatt: 20 kr

Presenteras i samarbete med Estrad Norr

Nacka Forum m. Jonas Kullhammar & Goran Kajfes

Fredag 20 april, kl 19.30
Gamla Tingshuset, Östersund

Nacka Forum är bandet som skivdebuterade 2002 och sedan dess har blivit ett kultband i svenska frijazzrockbopkretsar. Debutskivan grammisnominerades och kom på Aftonbladets topp 20-lista över årets bästa album alla kategorier det året. Sedan dess har albumet Leve Nacka Forum släppts, och hösten 2011 kommer bandets tredje skiva släppas. Bandet frontas av två av landets mest eftersökta blåsare. Goran Kajfes och Jonas Kullhammar. På bas är det Johan Berthling och på trummor på denna turné är det dansken Kresten Osgood.

Inträde: 120 kr / 80 kr (stud)
Medlemsrabatt: 20 kr

Presenteras i samarbete med Estrad Norr

Nacka Forums hemsida

Klubb 3 – Folkmusik och dans för alla

Söndag 22 april, 18.00 (workshop folkdans), 19.00 (fika, spel & dans)
Tingssalen, Gamla Tingshuset

Klubb 3 är en folkmusik- och folkdansoas i Östersund dit alla som är spel- och danssugna eller bara nyfikna välkomna! På Tingshuset är det finfint häng under kvällen och man kan man både fika och njuta av musik och dans.

Klubben arrangeras på sista söndagen i månaden. Varje klubbkväll inleds med gratis workshop i folkdans för nybörjare (med tonvikt på polska). Sedan blir det dans till spellista och öppen scen.

Kom å glammas!

Inträde: Gratis (OBS! GÄLLER ÄVEN DANSWORKSHOP!!!)

Medarrangör: Jämtland/Härjedalens spelmansförbund och Studentkåren Östersund

Klubb 3 på Facebook

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
april 2012
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC