Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Klubb 3 – folkmusik och dans för alla

Söndag 9 september, 18.00 (workshop folkdans), 19.00 (fika, spel & dans)
Tingssalen, Gamla Tingshuset

Klubb 3 är en folkmusik- och folkdansoas i Östersund dit alla som är spel- och danssugna eller bara nyfikna välkomna! På Tingshuset är det finfint häng under kvällen och man kan man både fika och njuta av musik och dans.

Klubben arrangeras på första söndagen i månaden. Varje klubbkväll inleds med gratis workshop i folkdans för nybörjare (med tonvikt på polska). Sedan blir det dans till spellista och öppen scen.

Kom å glammas!

Inträde: Gratis (OBS! GÄLLER ÄVEN DANSWORKSHOP!!!)

Medarrangör: Jämtland/Härjedalens spelmansförbund och Studentkåren Östersund

Klubb 3 på Facebook

Kontratenorens värld!

Onsdag 12 september, kl 19.30
Församlingsgården (bredvid Stora Kyrkan), Östersund

Peter Mellgren kontratenor
Kristen Snyder flöjt
Lena Byström fagott
Stefan Nilsson cembalo

Den har kallats änglarnas röst. Född och bortglömd genom förtryck. Ändå kan vi inte sluta att fascineras.

Kontratenoren har en självklar, men på våra breddgrader, exotisk plats i musiken. Även om vi knappast reflekterar över när popsångaren använder sin falsettröst så skapar det nästan alltid en reaktion när en klassisk sångare gör det samma. Det här är en föreställning med en man som sjunger likt en kvinna och förklarar varför. Vi får lyssna på vacker musik av bl.a. Caccini, Purcell, Händel och Judas Priest.

Peter Mellgren är uppvuxen i Brunflo och på Frösön. Han startade sin musikaliska bana som hårdrockssångare sjungandes låtar av bl.a. Metallica och Iron Maiden. När han började studera vid Liljeholmens folkhögskola fastnade han för den klassiska sången. Efter några ”om” och lite ”men” gick han ett år på Birka folkhögskola för att därefter studera på universitetet i Trondheim där han tog sin examen i klassisk sång i maj 2011.

Peter är bosatt i Ås och senast aktuell då han medverkade i SVT:s påsksändningar från Stora kyrkan i Östersund 2012. I detta program framträder han tillsammans med tre välrenommerade jämtländska musiker.

Inträde: 120 kr / 80 kr (stud)
Medlemsrabatt: 20 kr
Förköp på CityShop/ticnet (samma pris som vid dörren)

Presenteras i samarbete med Estrad Norr & Svenska kyrkan Östersund

Hazelius Hedin

+ Gunnar Stenmark/Niklas Sundin

Söndag 30 september, kl 19.30
Stocke Titt

Hazelius Hedin är en ny stjärnduo på folkmusikhimlen. Två av Sveriges mest etablerade folkmusiker sammanstrålar här i en duo. Gitarristen och sångaren Esbjörn Hazelius och nyckelharpisten Johan Hedin musicerar med en innerlighet som lämnar få oberörda. Med sällsynt självklarhet och närvaro sjunger och spelar de den svenska folkmusiken som de gjort till sin egen.
Duon slog igenom med dunder och brak förra året, då de släppte det rosade albumet ”Om du ville människa heta”. Sedan dess har framgångarna bara fortsatt med TV-framträdande på Allsång på Skansen, bejublade konserter på Festspelen i Piteå och Peace & Love-festivalen, och den stora äran att få spela i samband med utdelningen av Polar Music Prize (till Paul Simon och Yo-Yo Ma). Dessutom utsågs de i år till ”Årets Grupp” vid Folk- och Världsmusikgalan!
Först ut på scen den här kvällen är en ny högklassig lokal folkmusikduo bestående av flöjtisten och Gunnar Stenmark och gitarristen Niklas Sundin.

Inträde: 150 kr / 80 kr (stud)
Medlemsrabatt: 20 kr
Förköp på CityShop/ticnet (samma pris som vid dörren)

Presenteras i samarbete med Estrad Norr

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
september 2012
m ti o to f l s
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930