Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Klubb 3 – folkmusik och dans för alla

Söndag 7 oktober, 18.00 (workshop folkdans), 19.00 (fika, spel & dans)
Tingssalen, Gamla Tingshuset

Klubb 3 är en folkmusik- och folkdansoas i Östersund dit alla som är spel- och danssugna eller bara nyfikna välkomna! På Tingshuset är det finfint häng under kvällen och man kan man både fika och njuta av musik och dans.

Klubben arrangeras på första söndagen i månaden. Varje klubbkväll inleds med gratis workshop i folkdans för nybörjare (med tonvikt på polska). Sedan blir det dans till spellista och öppen scen.

Kom å glammas!

Inträde: Gratis (OBS! GÄLLER ÄVEN DANSWORKSHOP!!!)

Medarrangör: Jämtland/Härjedalens spelmansförbund och Studentkåren Östersund

Klubb 3 på Facebook

Miriam Aïda Trio – Svenska visor möter Brasilien

Onsdag 17 oktober, kl 19.30
Foajén Storsjöteatern, Östersund

Miriam Aïda sång
Mats Andersson 7-strängad klassisk gitarr
Ola Bothzén slagverk

Miriam Aïda — Årets Artist Folk & Världsmusikgalan 2012
Motiveringen lyder: ”En mångsidig artist, färgstark, egensinnig, djärv och personlig. En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla.”

”Förkrossande vackert”
Martin Nyström, Dagens Nyheter

”Fyndigt och fullständigt oemotsåndligt!”
Jan Olsson, DigMusic

Miriam Aïda Trio smälter ner den svenska visan tillsammans med den brasilianska musiken och de drömska och romantiska melodierna får nytt liv tillsammans med de brasilianska rytmerna. Trion presenterar en akustiskt landskap med röst, akustisk gitarr och slagverk som ger dynamisk variation från en försiktig viskning till karnevalkänslan i Rio och Afro-Samban från Bahia. De oändliga möjligheterna av färger och rytmer från slagverk och harmoniskt intrikata gitarrarrangemang  lyfter fram Miriam Aidas konstnärliga sätt att berätta en personlig historia genom musik.

Musiken och berättandet känns nära och intimt när Miriam tolkar bl a Olle Adolphsson, Georg Riedel, Fred Åkerström på klaraste skånska. Trion har två album ute: Grammisnominerade, Manifestnominerade och Folk och Världsmusik nominerade Letras Ao Brasil (2009) och Visans väsen (2011).

Miriam Aida och hennes trio har uppträtt  på SVTs Allsång på Skansen från Stockholm 2007 och 2011. Miriam och hennes trio var också hedersgäster på den svenska Luciafirandet på SVT 2009 och de har medverkat i SVT Sverige 2009 & SVT Go´kväll 2011.

Miriam Aïda presenterades första gången på skiva av pianisten Jan Lundgren 2001 och hennes namn är välkänt på jazzscenen i Sverige och internationellt. Efter skivdebuten har hon gett ut 9 album och alla har fått ett mycket framgångsrikt mottagande som har tagit Miriam Aïdas mångsidighet till de stora festivalerna och konserthusen i Europa och Japan.

Inträde: 150 kr / 80 kr (stud)
Medlemsrabatt: 20 kr
Förköp på CityShop/ticnet (samma pris som vid dörren)
OBS! Fel uppgift om medlemspris i tryckta programmet! Vi beklagar feltryckningen

Presenteras i samarbete med Estrad Norr

Seval

Lördag 20 oktober, 19.30
Studioscénen, Storsjöteatern

Chicagocellisten Fred Lonberg-Holm, mest känd som medlem i Vandermark 5 och Peter Brötzmann Chicago Tentet, har sedan 2008 en grupp tillsammans med svenska musiker som han kallar Seval. I mars 2011 kom gruppens första skiva ”I know you”, en vacker LP, tryckt på blå vinyl utgiven av Chicagoetiketten ”482 Music”. I samband med releasen av ”I know you” åkte Seval på turné där de gjorde konserter i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Göteborg, Malmö och London.

Inträde: 80 kr / 30 kr (stud)
OBS! Medlemmar gratis!!

Förköp på CityShop/ticnet (samma pris som vid dörren)

Presenteras i samarbete med Estrad Norr

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
oktober 2012
m ti o to f l s
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031EC