Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

PETER KNUDSEN EIGHT (Support: Dear Divine)

Konsert med Peter Knudsen Eight

Konsert med Peter Knudsen Eight

JAZZKÖKET

ONS 6 MARS, kl 19.30

Östersundsfödde pianisten Peter Knudsen tar allt större plats på den musikaliska scenen. Både som den utomordentligt fine pianist han är, men också som kompositör och arrangör. Tidigare har vi bland annat hört honom i lågmäld triosättning med finstämda arrangemang av Ravels och Debussys musik och i ett Peterson-Berger-program tillsammans med Joakim Milder.

Nu är han aktuell med sin senaste skiva ”Sagas of the Present” som fått fin kritik av landets jazzskribenter. Där har han skrivit och arrangerat musik för fem blåsare, piano, bas och trummor. Arrangemangen är sofistikerade med vackra klanger och utsökt formade harmonier, med ett temperament som är mer nordeuropeiskt än amerikanskt, med en dos av nordiskt vemod. Till Östersund har han med sig hela sitt 8-mannaband!

Emil Strandberg-trumpet; Andreas Gidlund-saxofon, klarinett, flöjt; Gustav Rådström-saxofon, klarinett; Thomas Backman-sax, basklarinett, flöjt; Lisa Bodelius-trombon; Peter Knudsen-piano; Pär-Ola Landin-kontrabas, Konrad Agnas-trummor.

Kvällen inleds med besök av ungdomarna i gruppen Dear Divine, som är en av jokrarna i årets Musik Direkt!

Entré: 120 kr / 80 kr (medlem i klubb SAM samt medlem i Staffes Jazzklubb)

Förköp: City-Shop/TicNet

Medarrangör: Estrad Norr, Studieförbundet Vuxenskolan

TZEITEL

JAZZKÖKET

FRE 15 MARS, kl 22

Insläpp kl 21.30

tzeitel.se

Tzeitel är en trio med ett brett musikaliskt spektrum. I deras musik ryms fartfyllda glödande improvisationer, men också skira små melodier. Musiken berättar om glädje och sorg, om hopp och förtvivlan… och om kärleken! Tzeitel framför främst instrumentalmusik, men en och annan sång letar sig in bland melodierna. Gruppen blandar traditionell klezmer med eget nyskrivet material. Klezmer har sitt ursprung i den musik som framfördes av judiska spelmän i Öst- och Centraleuropa fram till andra världskriget. Musiken har influerats starkt av bland annat östeuropeisk folkmusik och av romernas musik.

I bandet hittar vi violinisten Anna Cochrane, uppvuxen i Östersund, som också hörs i uppmärksammade duon I Underlandet. Sara Fridholm spelar dragspel och sjunger, och kontrabasen trakteras av Christopher A Bång. Sara och Christopher känner vi från gruppen Volodja, som spelade på klubb SAM våren 2008.

Entré: 120 kr / 80 kr (stud)Tzeitel

Förköp: City-Shop/Ticnet

Medarrangör: Estrad Norr, Studieförbundet Vuxenskolan

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
mars 2013
m ti o to f l s
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031