Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Norrdans med Naharin & Noone + Gjallarhorn

NorrdansTorsdag 2 maj, kl 19.00
Storsjöteatern, Stora salongen

Koreografi: Ohad Naharin & Thomas Noone

Två stora koreografer med personliga uttryck står för varsin akt i en föreställning där Norrdans internationella ensemble bjuder på fysiskt krävande och känslomässigt engagerande dans.

”Beautiful Beast” är ett helt nytt verk skapat av Thomas Noone för Norrdans åtta dansare där modern dans och nordisk folkmusik möts i ett dynamiskt samspel. Verket innehåller musik från den internationellt erkända världsmusikgruppen Gjallarhorn, som finns med på scen och spelar live!

Kvällen fullbordas med ”Two Duos & Two Trios” av Ohad Naharin, en av de mest betydande koreograferna inom modern dans. Han är konstnärlig ledare för Batsheva Dance Company med bas i Tel Aviv och har skapat ett flertal uppmärksammade koreografier som berört både dansare och publik världen över.

Entré: 150 kr / 100 kr (stud).

Medlemmar har specialpris på biljetter (130 kr/80 kr studerande) som kan förbokas via ingridolsson(at)telia.com och hämtas ut vid entrén

OBS!! Gymnasiestuderande och de som går på dansskolorna i stan får gå på föreställningen för endast 20 kr!!

Förköp: City-Shop/Ticnet

I samarbete med Estrad Norr

OBS! Kom i tid! Dörrarna stängs när föreställningen börjat!

Klubb 3 = Musik – dans – folk

Klubb3 5maj2013Söndag 5 Maj, Tingssalen, Gamla Tingshuset
17.00-18.00   Sångworkshop
18.00-19.00   Workshop folkdans
19.00 och framåt    Jam, fika 
och dans till spellista

Klubb 3 är en folkmusik- och folkdansoas i Östersund dit alla som är spel- och danssugna eller bara nyfikna välkomna! På Tingshuset är det finfint häng under kvällen och man kan man både fika och njuta av musik och dans.

Klubben arrangeras på första söndagen i månaden. Varje klubbkväll inleds med gratis workshop i folkdans för nybörjare (med tonvikt på polska). Sedan blir det dans till spellista och öppen scen.

Denna kväll finns även chansen att pröva på folklig sång. Skivaktuella folksångerskan Katarina Hallberg lär ut någon trall och någon annat… Kom och prova på!
(Arrangeras i samarbete med Dansrytmik, Studieförbundet vuxenskolan och Bilda)

Inträde: Gratis (OBS! GÄLLER ÄVEN SÅNG & DANSWORKSHOP!!!)

Medarrangör: Jämtland/Härjedalens spelmansförbund och Studentkåren Östersund

 

ANTENNA FESTIVAL: BIG FOX + PACE + NORDIC

ny antennafest

Onsdag 8 maj kl. 19.00
Storsjöteatern, Studioscenen 

PACE spelar ny och egen svensk jazz. De fyra medlemmarna tillhör Sveriges mest välrenommerade jazzmusiker och tillsammans utgör de något av ett ”dreamteam”: Elin Larsson, saxofon, Adam Forkelid, piano, Pär-Ola Landin, bas och Christopher Cantillo, trummor. Vackra och vilda improvisationer lever i symbios med starka melodier och ett gediget samspel.
Big Fox är Charlotta Perers på sång och piano, Gerda Holmquist på cello och plingande instrument och multiinstrumentalisten Albin Johansson. Tillsammans låter de som många fler när deras musik slungar en fram genom savanner och oaser och för öronen till glittrande strömmar. De har spelat med bland andra Jonathan Johansson och First Aid Kit, och de har spelat på både Musikhjälpen i P3 och TV4 Nyhetsmorgon.

Nordic är ett av Sveriges bästa och mest populära folkmusikband. Bandet belönades på Folk och Världsmusikgalan både 2010 med utmärkelsen ”årets samspel” och 2011 med ”årets grupp”. Med en smittande spelglädje och charm har bandet gjort succé såväl i Sverige som utomlands.

Nordic är ett folkmusikband, men ändå inte. Med rötterna och ett stort kunnande inom folkmusiken experimenterar trion friskt för att hitta nya uttryck. Resultatet blir stundtals filmiska kompositioner fyllda av klanger, rytmer, groove, reggae och improvisation. Den udda sättningen cello, nyckelharpa och mandolin ger gruppen ett helt eget sound och  bidrar till det experimentella uttrycket.

Entré: 160 kr / 100 kr (stud). Medlemsrabatt 20 kr.
Förköp: City-Shop/Ticnet

Medarrangör: Estrad Norr, Svensk Jazz, Studieförbundet Vuxenskolan

 

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
maj 2013
m ti o to f l s
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC