Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

BURES BOAHTTIN – MARI BOINE MED NORRBOTTEN BIG BAND UNDER LEDNING AV OLE JØRN MYKLEBUST

Onsdag 5 februari, Gamla Teatern.
Längd: ca 2h inkl paus. Insläpp kl 19. Konsert kl 19.30.

Mari Boine


”Imponerade, oförglömlig och hypnotisk”
– Rolling Stone Magazine
”Suggestiv storbandsjazz med jojkinspirerad sång!” – Mari Boine

En storslagen afton där Mari Boine, tillsammans med Norrbotten Big Band och sin egen kompgrupp, bjuder på samisk musik i storbandstappning.
Mari Boine är en artist i ständig utveckling. I över 25 år har hon komponerat, skrivit texter och sjungit inför en växande publik. Mari Boine använder sitt samiska ursprung och det samiska språket som bas. Därtill lägger hon influenser från hela världen.

Entré: 180 kr / 100 kr (stud)
Rabatt för medlemmar i klubb SAM 2014: 20 kr
Förköp: City-Shop/Ticnet 
Köp dina biljetter här!

Arr: Klubb SAM, med stöd från Estrad Norr.
Medarrangörer: Gaaltije – sydsamiskt kulturcentrum, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott, Östersunds kommun.

Klubb 3

Söndag 26 januari, 16 februari, 30 mars, 27 april och 25 maj, klockan 18:00

Sista Klubb 3 för våren söndag 25 maj!
affisch klubb 3

Stans svängigaste folkdansklubb bjuder upp till dans även 2014! Dessa är vårens datum: 26 januari, 16 februari, 30 mars, 27 april och 25 maj, alla på en söndag.
Börjar klockan 18:00 med dansutlärning och från klockan 19:00 och framåt är golvet öppet för alla dans- och spelsugna. Vill du spela är det bara att ta med ditt instrument och skriva upp dig på spellistan.
Det hela är gratis!

Kolla gärna in Klubb 3:s Facebook-sida: https://www.facebook.com/Klubb3?fref=ts.

Klubb 3 presenteras i samarbete med Klubb SAM, Spelmansförbundet Jämtland/Härjedalen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Tonbruket

Lördag 22 februari, klockan 20:00, Birka Folkhögskola
Tonbruket foto Tina Axelsson
Med en kontrabasist vars musikaliska hjältar stavas Black Sabbath, en violinspelande keyboardist från The Soundtrack Of Our Lives, en gitarrspelande multimusiker som har arbetat med allt och alla från Freddie Wadling till Elvis Costello samt en slagverkare och trummis som till vardags spelar i Sveriges ledande avantgarde-duo Wildbirds & Peacedrums. Det är inte konstigt att Tonbruket är en exceptionell konstellation på den internationella musikscenen. 

Dan Berglunds gyllene rötter i den på 90- och 00-talet världsledande jazztrion e.s.t. är välkända. När han efter pianisten Esbjörn Svenssons tragiska bortgång 2008 efter lång tids grubblande bestämde sig för att gå vidare togs initiativet till att bilda Tonbruket – en kvartett där han tillsammans med Johan Lindström, Martin Hederos och Andreas Werliin har fortsatt att skapa musik fri från hämmande regelverk och såväl över som bortom alla gränser. Med sina två första Grammis-belönade album Tonbruket och Dig It To The End har bandet satt kompassriktningen för en resa som tar lyssnaren med på en fantasifullt högtflygande resa till nya marker.
I sina lika ömsint lyhörda som eldfängt explosiva exkursioner drar sig inte Tonbruket för att smälta samman såväl jazz, prog, rock, funk, folk, fusion, modern konstmusik, nordiskt vemod, rymdklanger, gatusorl, Bollywood, technicolor, brus och Ummagumma. I omslagstexten till Tonbrukets nya album Nubium Swimtrip (inspelat i den klassiska Abbey Road-studion i London) framhåller medlemmarna sina starka trådar till såväl The Beatles som Pink Floyd. Samt Sjostakovitj, Wilco och Radiohead.
De senaste åren har Tonbruket delat scen med bl.a den etiopiska musikern Mulatu Astatke, den revolutionärt banbrytande saxofonisten Archie Shepp och gitarrhjälten John Scofield, som på olika sätt alla har inspirerat kvartettens egen musik. I regi av Nadja Weiss presenterade Tonbruket i våras en performance med namnet Undertiden på Dramatens scen Elverket. Vintern 2013 turnerade Tonbruket internationellt tillsammans med Ane Brun.

Dan Berglund – kontrabas
Johan Lindström – gitarr, steel lap guitar
Martin Hederos – klaviaturer
Ola Hultgren – trummor (ersätter Andreas Werliin på denna turné)

 

Entré: 180 kr / 100 kr (stud). Medlemsrabatt: 20 kr
Förköp: CityShop/Ticnet  Köp dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Birka Folkhögskola och Krokoms kommun.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
februari 2014
m ti o to f l s
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728EC