Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Pixel

Fredag 14 mars, klockan 22:00, Jazzköket

Pixel

Ellen Andrea Wang, bas och sång
Harald Lassen, sax
Jonas Kilmork Vemøy, trumpet
Jon Audun Baar, trummor

Pixel kombinerar det klassiska soundet av den moderna jazzkvartett-lineupen med sax, trumpet, bas och trummor (tänk Ornette Coleman, Gerry Mulligan osv.) med energin och attityden i indierock. Ledda av basisten och sångaren Ellen Andrea Wang, har Pixel spelat tillsammans i 2 år. I bandet ingår också trummisen Jon Audun Baar, saxisten Harald Lassen och trumpetaren Jonas Vemøy. Spelarna är alla mycket aktiva på den skandinaviska jazzscenen var för sig men också med Pixel. Precis på samma sätt som andra framåttänkande grupper som The Bad Plus, är detta definitivt jazz, men det är jazz som rock publiken kan relatera till, och det har stor cross over potential.
Pixel har just släppt plattan ”We are all small Pixels” som fått jättefin kritik med ord som:

”Lyckad mix av experimentell jazz och pop”
Audun Vinger, DN Magasinet

”En feisty, origiell, vacker och otroligt läcker platta!”
Jan Granlie, JazzNytt

”Pixel är garanterat morgondagens stora norska jazz- och popsensation.”
Erling Wicklund, NRK P2

 

Entré: 100 kr. Medlemsrabatt 20 kr.
Förköp: City-shop/Ticnet Köp dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Jazzköket och Svensk Jazz.

 

Shai Maestro Trio

Shai Maestro (c) Jean-Baptiste Millot 2

Tisdag 18 mars, klockan 19:30, Birka Folkhögskola

Exklusiv och skönt svängig jazz. Det blir det i aulan på Birka Folkhögskola den 18 mars. Då kommer den otrolige pianisten Shai Maestro tillbaka till Jämtland med sin hyllade trio.
Det går inte att undvika att tänka på Esbjörn Svensson när man hör Shai Maestro Trio. De skapar sin egen unika musik med influenser från såväl jazz som klassisk musik. Shai Maestros konserter beskrivs ofta som berörande och magiska. Gensvaret från både publik och kritiker har också varit överväldigande.
Trions frontman, 26-åriga pianogeniet Shai Maestro, har tidigare gjort succé tillsammans med jazzgiganten och basisten Avishai Cohen. Men nu turnerar Shai Maestro världen över med sin egen orkester.  I trion ingår, förutom Shai själv på flygel, slagverkaren Ziv Ravitz samt basisten Jorge Roeder.
I maj 2012 genomförde trion en turné i Sverige i samband med att de släppte sitt första album. Bland annat genomförde de en bejublad spelning på Birka Folkhögskola, vilket beskrevs som: ”en fullträff” av ÖP:s recent. Läs hela recensionen här: http://op.se/kulturnoje/allt/1.5779179-varldsklass-pa-birka-av-shai-maestro-trio.
Trions senaste album ”The Road to Ithaka”, det vill säga vägen till Odysseus ö, bjuder precis som spelningarna på massor av överraskningar.

Entré: 180 kr / 100 kr (stud). Medlemsrabatt: 20 kr.
Förköp: Öp/Ticnet Köp dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Birka Folkhögskola, Estrad Norr och Krokoms kommun.

Ahlberg, Ek & Roswall + Klubb 3 Special

Lördag 22 mars, klockan 19.30, Gamla Tingshuset
alhberg ek roswall
Emma Ahlberg, Daniel Ek och Niklas Roswall hittade varandra i gruppen Ranarim. När den lades ned 2010 bildades denna trio som med rötterna i Skåne och Medelpad spelat in två rosade skivor och turnerat flitigt över hela Sverige. Ett virtuost och dynamiskt samspel kännetecknar gruppen som gärna spelar till dans. Influenser från barock till pop kryddar en egen stil som på kort tid lockat stor publik landet runt.  2012 gav de ut skivan ”Vintern” som fick fina recensioner i bl.a. Lira och i oktober 2013 släppte de sin andra skiva ”Näktergalen”. Skivan har blivit nominerad som årets folkmusikskiva vid årets Manifestgala och gruppen har chansen att vinna pris som ”Årets Grupp” vid Folk- och Världsmusikgalan i år! Missa inte!

Efteråt blir det Klubb 3 med dans och spel!

Entré: 120 kr / 80 kr (stud). Medlemsrabatt: 20 kr.
Förköp: City-Shop/Ticnet
Köp dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Scenkonstbolaget Musik och Studieförbundet Vuxenskolan.

Klubb 3

Söndag 26 januari, 16 februari, 30 mars, 27 april och 25 maj, klockan 18:00

Sista Klubb 3 för våren söndag 25 maj!
affisch klubb 3

Stans svängigaste folkdansklubb bjuder upp till dans även 2014! Dessa är vårens datum: 26 januari, 16 februari, 30 mars, 27 april och 25 maj, alla på en söndag.
Börjar klockan 18:00 med dansutlärning och från klockan 19:00 och framåt är golvet öppet för alla dans- och spelsugna. Vill du spela är det bara att ta med ditt instrument och skriva upp dig på spellistan.
Det hela är gratis!

Kolla gärna in Klubb 3:s Facebook-sida: https://www.facebook.com/Klubb3?fref=ts.

Klubb 3 presenteras i samarbete med Klubb SAM, Spelmansförbundet Jämtland/Härjedalen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
mars 2014
m ti o to f l s
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC