Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Årsmöte!

Söndag 13 april, klockan 18.00, Restaurang Lilla Duy, Artillerigatan 8C (nedanför Campus)
C&E in Donegal
Kostnad: 80 kr/per person

Klubb SAM har äran att bjuda in till ett årsmöte med vietnamesisk middag, gott umgänge samt musikunderhållning av duon Alistair Cochrane & Christina Cochrane-Eketorp och gruppen BirkaFolk. Vi hoppas på en trevlig kväll och ett givande möte och att DU kan delta!
Suppleanter till styrelsen eftersökes, så fundera gärna på om det är nåt som låter intressant.
Om du inte har löst medlemsskap för 2014 än så går det att göra på plats.
Se nedanstående meny för info om den smaskiga mat som kommer att serveras. Meddela i anmälan om du är vegetarian eller, p.g.a. allergi, önskar andra kostalternativ.

Anmälan görs till info@klubbsam.se eller till Ingrid Olsson på t el.nr: 063 – 10 24 76. Sista anmälningsdatum är 10 april.
Motioner tas emot t o m 8 april. De kan lämnas till info@klubbsam.se.

Meny
Förrätt: Färska vårrullar med jordnötssås. Vegetariskt alternativ finns att tillgå!

Huvudrätt: Buffé: Köttbullar av fläskfilé med grönsaker & sötsur sås, anka med grönsaker, wokade små räkor med broccoli, kyckling med citrongräs & chili, friterade vårrullar. Vegetariskt alternativ finns att tillgå!

Efterrätt: Chokladkaka med grädde samt kaffe.

Vårhäppening: Ale Möller Band, Bjäran, Bengan Jonasson!

Skärtorsdagen 17 april, första band på scen klockan 19:00, G:a Tingshuset. OBS! Endast ståplats! Köp dina biljetter här!

Klubb SAM presenterar med stor glädje vårens stora häppening med Ale Möller Band, Bjäran och Bengan Jonasson!

Ale Möller Band

Ale Möller Band
Ale Möller har sedan länge gjort sig känd, både nationellt och internationellt, som vår främsta nyskapare inom folk-och världsmusik. Han bygger ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll, alltid med de oväntade mötena i fokus. Få kan som Ale Möller skapa tokglädje både på och utanför scenen. Han är en multi-instrumentalist som använder ett brett utbud av märkliga instrument på sin jakt efter nya klanger. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken.

Med en Grammisnominering (2013) för albumet Argai i bagaget är Ale Möller Band återigen turnéaktuella. Titeln Argai betyder ”Välkommen, stig på” på det västafrikanska språket fula, som talas av fulanifolket. En omtumlande resa till Västafrika och arbete med musiker därifrån har inspirerat bandet. Precis som på tidigare album så vävs nytt material ihop med traditionell musik från olika delar av världen. Bandmedlemmarna har skiftande musikaliska bakgrunder och tillsammans gör de världsmusik som inte bara bottnar direkt i de medlemmarnas bakgrund, utan även i deras styrka som musikanter.

Ale Möller Band består av: Ale Möller, Maria Stellas, Mamadou Sene, Magnus Stinnerbom, Sebastian Dubé och Rafael Sida Huizar.

Affischbild bjäran
Bjäran

Tungt, rytmiskt och svängigt! Bjäran spelar folkmusik med fokus på ös. På fiol, mandola, saxofoner och afrikanskt slagverk spelar de traditionella så som egna låtar på ett tight och säkert sätt. Bjäran utsågs till ‘Årets Nykomling’ på Folk- och Världsmusikgalan i Umeå i år och snart släpper de sitt debutlbum ”Ack ve”. En av de hetaste folkmusikgrupperna just nu!

Bjäran består av Algot-duon Magdalena Eriksson och Mattias Mårtensson, samt Peter Bonde och Christian Cuadra.

Bengan Jonasson

bengan
Folkton på elbas – går det? När man får höra Bengan Jonasson spela på sina basar så finns det inga tvivel om det! Han är en basvirtuos som spelar oerhört vackert! Bengan är uppvuxen i Dalsland och hamnade via studier på bl.a. Birka Folkhögskola, på Kungliga Musikskolan, där han utbildade sig som folkmusiker för bl.a. Ellika Frisell. Han är numera bosatt i Stockholm och hörs i en rad olika grupper som Dan Reed Band och Gunnel Mauritzon Band, samt i basduon Bas & Bas som han har ihop med Gustaf Hielm.

Entré: 220/120 kr (stud). Medlemsrabatt 20 kr.
OBS! Endast ståplats!
Förköp: Östersunds Turistbyrå/Nortic
Köp dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med MTA Production och Govido/Café Tingshuset.

Klubb 3

Söndag 26 januari, 16 februari, 30 mars, 27 april och 25 maj, klockan 18:00

Sista Klubb 3 för våren söndag 25 maj!
affisch klubb 3

Stans svängigaste folkdansklubb bjuder upp till dans även 2014! Dessa är vårens datum: 26 januari, 16 februari, 30 mars, 27 april och 25 maj, alla på en söndag.
Börjar klockan 18:00 med dansutlärning och från klockan 19:00 och framåt är golvet öppet för alla dans- och spelsugna. Vill du spela är det bara att ta med ditt instrument och skriva upp dig på spellistan.
Det hela är gratis!

Kolla gärna in Klubb 3:s Facebook-sida: https://www.facebook.com/Klubb3?fref=ts.

Klubb 3 presenteras i samarbete med Klubb SAM, Spelmansförbundet Jämtland/Härjedalen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
april 2014
m ti o to f l s
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930EC