Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

JETS

Torsdag 11 september, klockan 19:30, Stocke Titt, Frösön
Köp dina biljetter här!
 

 
Konserthösten 2014 för Klubb SAM börjar med JETS!
JETS kommer huvudsakligen från Östersund och bildades 2004 då man även skapade skolföreställningen Sagoland, byggd på gruppens originalmusik uppblandad med folksagor. Denna gång bjuder de på en färgsprakande konsert som tar fasta på glädjen i skapandet. Under föreställningens gång tar de hjälp av publiken att göra ny musik – en ny låt varje föreställning!
JETS har sin musikaliska grund i jazz och improvisation men gruppens musik är lättillgängligt melodisk och gränsöverskridande med tydliga influenser från folkmusik och populärmusik. De har gjort flera intressanta samarbeten med artister såsom Martin Stenmarck, Alcazar, Andreas Johnson och Åsa Jinder med flera.

Jens Comén
sopran, alt- & barytonsaxofon
Svante Söderqvist kontrabas & röst
Tomas Nyqvist slagverk & marimba

Fiket har öppet i pausen!

Entré: 120 kr / 80 kr (stud). Medlemspris: 100/60. Bli medlem!
Förköp: Tickster Köp dina biljetter här!
 
Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr och Studieförbundet Vuxenskolan.

Sousou & Maher Cissoko

Onsdag 24 september, 21:30, Jazzköket
Köp dina biljetter här!

Sousou & Maher Cissoko är en av de mest uppmärksammade akterna på Sveriges folk- och världsmusikscen. Förra året medverkade de t.ex. på Polarprisutdelningen tillsammans med Timbuktu där de hyllade Senegals superstjärna Youssou N’dour,
Efter intensivt turnerande i bland annat flera östafrikanska länder, USA, Holland och Sydkorea kommer nu den svensk-senegalesiska succéduon till Jazzköket.
Sousou & Maher Cissokos musik tar avstamp i det västafrikanska stränginstrumentet kora. I Sousou & Maher Cissokos tolkning innebär det att magnifikt koraspel och uttrycksfull sång kombineras med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, mbalax, folk, soul och blues.
Såväl SVT som SR har gjort dokumentärer om Sousou & Maher Cissoko. Duon har även spelat med och varit förband till världsstjärnor som Amadou & Mariam, Toumani Diabaté och Bassekou Kouyaté. Foto: Yohanna Troell Läs mer om duon på: http://www.sousoumaher.se/

Onsdag 24 september, klockan 21:30, Jazzköket, Östersund.
Entré: 100 kr, 80 kr för medlemmar. Läs här om hur du blir medlem!
Förköp: Turistbyrån / Tickster. Köp dina biljetter här!
För 395 kr – få garanterad plats och ät en lokal tvårätters inklusive kaffe & konsert. Boka bord på Jazzkökets hemsida http://jazzkoket.se/boka/ OBS! Begränsat antal platser. Middag från 20.00 – konsert från 21.30.

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Jazzköket och Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
september 2014
m ti o to f l s
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC