Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

10-års jubileum!

Lördag 8 november, 19:30, Storsjöteatern
Köp dina biljetter här!
robin_safoura_johan
Artister: Peter Mellgren/Fredrik Mårtensson + Gustav Kape Lindqvist + Alistair & Christina + Ellen Sundberg + Safoura ”Abjeez” Safavi/Johan ”Manantial” Moberg/Robin ”Robbie Rulah” Cochrane + Jahzzmaicans (P-Danjelsa m.fl)

Det allra första arrangemanget i klubb SAM’s regi ägde rum på Potatisbaren i november 2004, och det har blivit dags att fira föreningens 10-års jubileum! Det gör vi genom att bjuda in till en festkväll i foajén på Storsjöteatern, där vi ger plats åt småskalig akustisk musik med en rad tongivande lokala musikprofiler. Flera av de med nära band till SAM. Kvällen avslutas med partybandet Jahzzmaicans som bjuder på i nstrumental reggae och ska med långa jazzsolon till svängiga och suggestiva rytmer. I bandet återfinns Torbjörn ”P-Danjelsa” Persson, Jens Comén, Bosse Lindberg, Johan Sundström och Luc Deutchmann. Även Janne Strömstedt gästar denna afton och hemliga gäster utlovas!

Vad vore Klubb SAM utan den fantastiska publiken, så kom och fira med oss!

Lördag 8 november, klockan 19:30, Storsjöteatern, Östersund.
Entré: 160 kr / 100 kr (stud). Medlemsrabatt: 20 kr. Bli medlem!
Förköp: Visit Östersund (Turistbyrån) / Tickster Köp dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Östersunds Kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

Primus Motor

Torsdag 20 november, 19:30, Stocke Titt
Köp dina biljetter här!

Det spelar ingen roll om det är den lyriska folkmusiken från Sverige, den snabbt rörliga musiken från Irland eller egna kompositioner så är energin, passionen och kreativiteten densamma hos Primus Motor. Deras syn på musik och deras ovanliga kombination av instrument har skapat en unik och självklar ljudbild.
Det hela började 2009 då tre musiker med mycket olika musikaliska bakgrunder möttes och började utforska musik tillsammans. Med deras sammantagna musikaliska förflutna – som omfattar folkmusik, pop och jazz och en unik uppsättning instrument – var möjligheterna för vad som skulle komma oändliga.
När en mästare från munspelsvärlden, en basfantom och en mandolinvirtuos tillsammans intar scenen kan vad som helst hända och man har inget annat val än att följa med strömmen!

Filip Jers – munspel
Johan Lindblom – kontrabas
Magnus Zetterlund – mandolin

Torsdag 20 november, klockan 19:30, Stocke Titt, Frösön.
Entré: 120 kr / 80 kr (stud). Medlemspris: 100/60. Bli medlem!
Förköp: Visit Östersund (Turistbyrån) / Tickster Köp dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr och Studieförbundet Vuxenskolan.

Hoven Droven – 20 år med Hia Hia!

Onsdag 26 november, 21:30, Storsjöteaterns foaje
Köp dina biljetter här!

Hia Hia Press 1994

Hösten 1994, för tjugo år sedan, skivdebuterade landets mest framstående folkrockorkester med albumet Hia Hia. En platta som gav ett betydande eko på den nordiska folkmusikhimlen! Våra lokala musikhjältar i Hoven Droven blev kort därefter ett av landets populäraste folkmusikband med deras okonstlade sätt att blanda in rocken i musiken. De är ett enastående bra liveband, vilket tagit de till otaliga turnéer med hundratals spelningar i USA och Europa, med gig på bl.a. Roskildefestivalen. Sedan starten har de nu gett ut sju album. Däribland liveskivan ”Jumping at the Cedar” som fick en grammisnominering.
Men det var något alldeles speciellt med Hia Hia, ett album som idag räknas som en modern klassiker, som introducerat många ungdomar in i folkmusikvärlden. Nu uppmärksammas detta historiska skivsläpp genom en konsert där bandet spelar musiken från hela deras debutalbum med originaluppsättningen:

Kjell-Erik Eriksson – fiol
Gustav Hylén – trumpet och flygelhorn
Jens Comén – saxofoner
Bo Lindberg – elgitarr
Pedro Blom – bas
Björn Höglund – trummor

Onsdag 26 november, klockan 21:30 (insläpp 21:00), Storsjöteaterns foaje, Östersund.
Förköp: 170 kr, 150 kr för medlemmar. Bli medlem!
Köp biljetterna på Visit Östersund (Turistbyrån) eller Tickster Köp dina biljetter här!
I dörren: 200 kr, 150 kr för medlemmar.

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med MTA Productions och Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
november 2014
m ti o to f l s
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930