Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Klubb 3 – folkmusik & dans

dansbildSöndag 24 januari, 15 februari och 22 mars kl. 18:30
Tingssalen, Gamla Tingshuset

Klubb 3 är en folkmusik- och folkdansoas i Östersund dit alla som är spel- och danssugna, eller bara lite nyfikna är välkomna! Klubben arrangeras på Tingshuset i Östersund näst sista söndagen i månaden. Varje klubbkväll inleds med gratis workshop i folklig dans för nybörjare. Sedan blir det dans till spellista och jam och fika kvällen lång. Vill du spela till dans är det bara att ta med ditt instrument och skriva upp dig på spellistan.

Gratis inträde!

Kolla gärna in Klubb 3 på Facebook

Klubb 3 presenteras i samarbete med Klubb SAM, Spelmansförbundet Jämtland/Härjedalen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Maia Hirasawa

Tisdag 17 februari, 21:30, Jazzköket

Förköpet är SLUTSÅLT och borden på Jazzköket är FULLBOKADE. Ett fåtal biljetter kommer säljas i dörren. Kassan öppnar 20:30.


maia_bg2

Maia Hirasawas poppiga charm och fängslande röst har gjort henne till en av landets mest älskade artister, som släppte sitt senaste album What I Saw för snart två år sedan.
Det är inte bara i Sverige som Maia har en karriär. De senaste åren har Maia blivit en av de mest uppskattade svenska artisterna i Japan, där hon också bodde under 2010-2011. En av hennes japanska låtar ”Boom” blev den mest spelade 2011 på den populäraste radiokanalen i Tokyo.

Maia slog igenom med debutalbumet ”Though, I’m just me” som belönades med en guldskiva och hon fick även en P3 Guld-statyett som Årets Nykomling 2008.
Våren 2013 släppte Maia sitt tredje album, What I saw. Ett album som kommit ur hennes behov att omvandla upplevelserna från jordbävningen i Japan till musik. Denna magnifika skiva är producerad av Lasse Mårtén, mannen bakom bland andra Lykke Li och Johnossi.
Albumet fick mycket goda recensioner, här är några utdrag:
”Hirasawa har ju just bevisat att hon är en av landets duktigaste popmakare.” – Aftonbladet, 4/5
”Hitpotentialen är stor och hon lyckas beröra med självupplevda texter som uppfriskande avviker från regelboken och tillför något nytt.” – SvD, 4/6

Tisdag 17 februari, 21:30, Jazzköket, Östersund
Entré: 200 kr, medlemmar i Klubb SAM har 20 kr rabatt.

Förköpet är SLUTSÅLT och borden på Jazzköket är FULLBOKADE. Ett fåtal biljetter kommer säljas i dörren. Kassan öppnar 20:30.

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Jazzköket och Studieförbundet Vuxenskolan

De gyllene åren – Kiki Korths-Aspegren & Markus Ernehed

Onsdag 25 februari, 19:30, Församlingsgården, Stora Kyrkan, Östersund
Köp biljett här!
De_gyllene_stor

De gyllene åren – Kiki Korths-Aspegren och Markus Ernehed botaniserar i en låtskatt som sällan spelas idag. Lill Lindfors, Towa Carson, Monica Zetterlund och många fler härliga kvinnliga vokalister som var populära på 60- och 70-talen!

Kiki Korths-Aspegren är sångerska och skådespelerska och har synts flitigt på Jämtlands scener. Östersundsrevyn, Länsteatern, Republiken Big Band, m. fl.

Markus Ernehed kommer denna kväll bidra med piano-komp men är annars mest känd som saxofonist. Dessutom har han ett solo-projekt med country-låtar i stil med Justin Townes Earle.

Kiki Korths-Aspegren – sång
Markus Ernehed – piano

Onsdag 25 februari, 19:30, Församlingsgården, Stora Kyrkan, Östersund
Entré: 120 kr, pensionär/student 80 kr, medlemsrabatt 20 kr.
Förköp: Visit Östersund/Tickster Köp biljett här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr och Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
februari 2015
m ti o to f l s
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728