Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Sånger om Döden – Bölja/Hallberg/Härdelin/Ståbi

Söndag 1 novemberk, kl. 16:00, G:a Kyrkan, Östersund
Köp biljett här!


sångeromdöden

2004 sammanfördes Johanna Bölja, Katarina Hallberg, Emma Härdelin och Kersti Ståbi – fyra sångerskor med rötter i Hälsingland för att spela in en skiva. Det blev en början på ett fint samarbete som resulterade i Cd-skivan ”Kärleksbrev och Ryska Satelliter – Visor i Hälsingland”. Skivan mottogs med lysande recensioner och en Grammisnominering.

De senaste åren har Bölja/Hallberg/Härdelin/Ståbi utforskat sånger om döden i den svenska traditionen och nu framför de resultatet av projektet – ”Sånger om döden”, med visor de samlat ur musikarkiven i Järvsö och Stockholm. Det var i samtal som de hittade döden som tema och de var inte främmande för att utforska låtmaterialet på det temat.

”Vi är egentligen fyra solister. Trots att den här konserten är full av stämsång, och vi ofta sjunger alla fyra tillsammans, så blir det en hel del solosång. Vi berättar också – anekdoter vi kommit över om döden förr. Sådana som liksom sitter ihop med de här sångerna.”

Söndag 1 novemberk, kl. 16:00, G:a Kyrkan, Östersund
Entré: 150 kr / 100 kr (studerande). Medlemsrabatt 20 kr.
Förköp: Visit Östersund/tickster.com
Köp biljett här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Hanna Paulsberg Concept

Torsdag 5 november, kl. 19:30, Studioscenen, Storsjöteatern, Östersund.
Köp biljett här!

Support: Kolik (från Birkas jazzlinje)

paulsberg

Norsk jazz stora affischnamn just nu är saxofonisten och låtskrivaren Hanna Paulsberg, som är utbildad i Trondheim och nu bor i Oslo. Hon leder en kvartett som vann Young Nordic Jazz Comets och Trondheims Jazzfestivals talangpris 2011.

År 2012 gav de ut debutplattan Waltz for Lili som hyllades av både norsk och internationell press. Kvartetten har gett över 100 konserter sedan 2011 i Norge, Finland, Grönland, Estland, Irland och England, plus deltagande i jazzfestivaler i bl.a. Stockholm och Köpenhamn.

2014 kom skiva nummer två Song for Josia som också prisats. Saxar ur några recensioner; ”Waltz for Lili is many things, but one of them is that it swings – and when it swings, it swings hard”, Allaboutjazz. Och mera ur recensionshögen ”sällan har väl ett koncept känts så färdigt redan från första början som Hanna Paulsbergs. Inga konstigheter, bara kvalitet, tyngd och känsla”, från LIRA.

Ett av Norges mest färgstarka jazzband! Under de senaste åren har kvartetten producerat kraftfull, innovativ, melodisk musik med tydliga influenser från den amerikanska jazz-traditionen. Missa inte!

Hanna Paulsberg – saxofon
Oscar Grönberg – piano
Trygve Fiske – bas
Hans Hulbaekmo – trummor

KOLIK:
Klara Fjällström – Vocal
Lova Dahl Barre – Bas
Ola Lauvås – Trumpet
Paul Näsström – Trummor
William Wingbro – Gitarr

Torsdag 5 november, kl. 19:30, Studioscenen, Storsjöteatern, Östersund.
Entré 160kr / Studerande/ungdom 80kr. Medlemsrabatt 20 kr, både för medlemmar i Jazz i Jemtland och Klubb SAM.
Förköp: Visit Östersund / Nortic.se Köp biljett här!

Presenteras av Jazz i Jemtland och Klubb SAM i samarbete med Länskulturen, Hörbart.

Världens Band

Torsdag 26 november, kl. 19:30, Birka Folkhögskola, Ås
Köp biljett här!

V__rldens Band Session-240
Fjorton musiker, sju länder, tre kontinenter, ett band: Världens Band aktuella med debutalbumet Transglobal Roots Fusion.

Svenska melodier möter skotska reels följt av engelsk gitarr och indisk klassisk sång. Galicisk säckpipa spela melodier från Balkan och senegalesisk kora blandas med rytmer från Medelhavet. Resultatet är ett unikt möte mellan olika kulturer, personligheter och musikstilar. Genom att sprida kunskapen om folk- och världsmusik till en bred publik vill Världens Band uppmuntra betydande samtal – genom att utforska likheter och relationer mellan olika kulturer utmanar de rasism och fördomar. Den 16 oktober släppte Världens Band sitt debutalbum Transglobal Roots Fusion (Nataraj Records) som hyllats av kritiker i Sverige och internationellt.

Världens Band har just avslutat en mycket framgångsrik turné i Storbritannien med slutsålda konserter och stående ovationer från Glasgow till London. Musiken har sina rötter i medlemmarnas kulturella bakgrunder och omvandlas till en nyskapande blandning av traditioner och genrer som de själva kallar ”Transglobal Roots Fusion”.

Bestående av medlemmar från prisade svenska folkmusikbandet Kolonien, BBC Radio 2 Young Folk Award-vinnaren Last Order, BBC Radio 2 Horizon Award-nominerade Rura, All India Radio Competition Carnatic Devotional-sångaren Charu Hariharan, nästa lysande stjärna från den senegalesiska Griot-traditionen Abdou Cissokho och israelisk-tunisiska sångerskan Navah Elbaz, visar Världens Band prov på världsmusik när den är som bäst.

Medlemmarna, alla experter på sin egen tradition, möttes för första gången i Stockholm hösten 2012 för att dela folkmusik från sina länder och utforska nya ljudlandskap under ledning av svenska folklegenden Ale Möller. De har sedan dess gjort tre mycket framgångsrika turnéer i Sverige, spelat på alla stora folkmusikfestivaler i landet inkluderat bejublade framträdanden på Urkult, Stockholm Folk Festival och Korröfestivalen för att nämna några.

Torsdag 26 november, kl. 19:30, Birka Folkhögskola, Ås.
Entré: 120 kr / 80 kr (studerande). Medlemsrabatt 20 kr.
Förköp: Visit Östersund / Tickster. Köp biljett här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Birka Folkhögskola, Krokoms Kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
november 2015
m ti o to f l s
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC