Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Klubb 3

Näst sista söndagen i månaden! 24 januari, 21 februari, 20 mars och 17 april. G:a Tingshuset.
Workshop kl. 18:30.
Dans efter lista 19:30.

flyer höst 2015

Klubb 3 är en folkmusik- och folkdansoas i Östersund dit alla som är spel- och danssugna, eller bara lite nyfikna är välkomna! Klubben arrangeras på Tingshuset i Östersund näst sista söndagen i månaden. Varje klubbkväll inleds med gratis workshop i folklig dans för nybörjare. Sedan blir det dans till spellista och jam och fika kvällen lång. Vill du spela till dans är det bara att ta med ditt instrument och skriva upp dig på spellistan.

Gratis inträde!

Kolla gärna in Klubb 3 på Facebook

Klubb 3 presenteras i samarbete med Klubb SAM, Spelmansförbundet Jämtland/Härjedalen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Olov Johansson & Catriona McKay – Himmelska harpor

Måndag 25 januari, kl. 19:30, G:a Kyrkan, Östersund
Köp biljett här!

the_auld_harp_notext

Olov Johansson och Catriona McKay har turnerat flitigt de senaste åren med sitt unika samarbete där den skotska harpan och svenska nyckelharpan utgör ramarna. De två harpisterna har utvecklat en gemensam kärna i sitt musicerande där sväng, samspel och melodisk rikedom står i centrum och deras olika erfarenheter från olika traditioner och genrer fyller bilden ända ut i hörnen.

Sedan deras första kritikerrosade CD ”FOOGY” från 2009, har de medverkat vid bland annat The International Harpfestival i Edinburgh, Korröfestivalen, Musik vid Siljan och Celtic Connections i Glasgow. Nu är de här med sitt andra album ”THE AULD HARP”. I LiRA skriver Lars Lind bl a: ”Harporna skapar klanger som slingrar sig runt varandra. Ibland varsam, ibland vildsint. -A match made in heaven!” Repertoaren består av såväl traditionella som nykomponerade låtar från Sverige och Skottland, framförda i ny unik harpskepnad av dessa två prisbelönade musiker. Catriona blev utsedd till Instrumentalist of the year -07 på Scots Trad Music Awards 2007. Olov blev Världsmästare i Nyckelharpa vid historiens första NH-VM i Österbybruk 1990.

Måndag 25 januari, kl. 19:30, G:a Kyrkan, Östersund
Entré: 150 kr / 80 kr studerande. Medlemsrabatt 20 kr.
Förköp: Visit Östersund / Tickster.com Köp biljett här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Musik i Västernorrland och Studieförbundet Vuxenskolan.

Melissa Aldana – Nya stjärnskottet från USA!

Torsdag 28 jan 19.30, Movitz – Scandic Östersund City
Köp biljett här!

MAldana_IMG_0893-1030x686

Melissa Aldana saxofon
Allan Mednard trummor
Pablo Menares bas

Melissa Aldana började att spela altsax vid 6 års ålder med sin far Marcos Aldana som lärare, känd jazzmusiker i Chile. Charlie Parker var en första, stor influens. Hon spelade hans solon om och om igen tills dom satt. – Att lyssna på mästarna som ung och härma är ett av de bästa sätten att lära sig spela jazz på, säger Melissa. Andra influenser har bl a varit Sonny Rollins, som betydde så mycket för henne att hon bytte från alt till tenorsax. Redan i tonåren spelade hon på jazzklubbarna i Santiago i Chile. Upptäcktes där, råddes att studera vidare och antogs vid Berklee College of Music i Boston. Efter examen 2009 flyttade så Melissa till New York.

Sedan dess har hon stigit som en raket på jazzscenen. Spelat på de flesta kända klubbarna i NY som Village Vanguard och Blue Note, på dom stora jazzfestivalerna i Amerika och Europa och vunnit flera förstapriser i olika musiktävlingar. Mest prestigefullt är förstås då hon i september 2013 som första kvinnliga instrumentalist vann The Thelonius Monk International Jazz Saxophone Competition med bl a Wayne Shorter i juryn. Senaste två åren har hon spelat med sin trio som 2014 släppte sin debutskiva, traditionell fartig jazz med rötterna i hard bop, blandat med ballader och lite latinska rytmer.

Ett fruktbart samarbete över regiongränserna gör det möjligt för Jazz i Jemtland att välkomna Melissa och ge oss jämtlänningar chansen att få se och höra en ny uppåtstigande, kvinnlig saxofonstjärna på norrlandsturné med amerikanen Allan Mednard från Queens, trummor och Pablo Menares, Chile på basen.

Presenteras av Jazz i Jämtland i samarbete med Musik Västernorrland, Klubb SAM och Länskulturen, Hörbart.

Entré 200:- Medlem 150:- Studerande/ungdom 100:- Stud./ungdom medlem 80:- Förköp till samma pris som i dörren. Betala och skriv själv ut biljett från vår hemsida eller köp hos Visit Östersund (turistbyrån). Köp biljett här!

Jazzbuffé dukas fram från 18.00 på Movitz till ett pris av 99:-.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
januari 2016
m ti o to f l s
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031