Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Anat Cohen Quartet

Tisdag 8 mars 19.30, Gamla Teatern Östersund
Förköp här

Anat Cohen: Claroscuro – Long EPK from Anat Cohen on Vimeo.

anat-2015-1

Anat Cohen klarinett, saxofon
Jason Lindner piano
Daniel Freedman trummor
basisten meddelas senare

Anat Cohen är född i Tel Aviv i Israel som mellansyster i den berömda musikfamiljen. Tidiga influenser var t.ex. Sidney Bechet, Benny Goodman och Dexter Gordon. Efter skola och militärtjänstgöring, där hon spelade tenorsax så började hon på The Berklee College. Examen 1999 och därpå flytt till New York.

Under det senaste decenniet har Anat där etablerat sig som en betydande tenorsaxofonist, klarinettist, bandledare och kompositör. Är på väg att bli en av de stora. Spelar idag över hela världen på klubbar, festivaler och är rikligt prisbelönt. The Jazz Journalists Association har t ex åtta år i följd röstat fram Anat som årets klarinettist och hon har vunnit hjärtan och sinnen över hela världen med sin uttrycksfulla virtuositet och härliga scennärvaro.

– Anat gör vad alla äkta musikanter gör. Hon berättar historier från sitt liv med ett djup och en känsla som får lyssnaren att drömma, eftersträva och längta. Nat Hentoff

Själv säger hon: – Jag flyter mellan modern och traditionell jazz, mellan samba och choro. För mig är musiken en lysande upplevelse.

Jazz i Jemtland med samarbetspartners har nöjet att välkomna världsstjärnan Anat Cohen med renommerade, kompetenta Jason Lindner piano, basisten meddelas senare på hemsidan och Daniel Freedman på trummorna som spelat med artister som Sting, Wynton Marsalis för att bara nämna några.

Presenteras av Jazz i Jämtland i samarbete med Musik Västernorrland, Klubb SAM och Länskulturen, Hörbart.

Entré 200:- Medlem 150:- Studerande/ungdom 100:- tud./ungdom medlem 80:-Förköp till samma pris som i dörren. Betala och skriv själv ut biljett från vår hemsida eller köp hos Visit Östersund (turistbyrån). Förköp här

Jazzbuffé dukas fram från 18.00 på Gamla Teatern till ett pris av 99:-

Varieté Velociped

Lördag 19 mars, kl. 19:30, Östersunds Teaterverkstad
Köp biljett här!

velo Nacka_c

Varieté Velociped ger ljuv musik på de mest oväntade sätt – En bricka med vinglas lockar fram ett himlavalv av skira ackord, en gammal cykel klingar med karibiska tongångar och den mänskliga rösten visar hela sitt register från bastrumma till fågelkvitter. Lekfullt, gränsöverskrivande, detta är en musikaliskt föreställning som tar vara på vardagens magi.

”Varieté Velociped är en påminnelse om den mänskliga lustens och lekfullhetens seger över den döda materien.”
Dagens Nyheter

”Cykelns ekrar klingar som kyrkklockor. En fågelholk blir till världens största blockflöjt. Och inne i munnen på en av musikerna samsas en porlande bäck, ett älskande par, en trött vandrare och en räv. Allt tycks möjligt i Erik Petersens fantastiska velocipedvarieté. Nu står han här med sina briljanta musiker till kumpaner, Svante Drake och Bengt Johansson. Barn och vuxna sitter som trollbundna. Den inspirerande musiken talar till alla. Skickligt komponerad, utförd och förstummande vacker.”
Västerbottenskuriren


Erik Petersen
Svante Drake
Bengt Johansson


Lördag 19 mars, kl. 19:30, Östersunds Teaterverkstad
Entré: 120 kr / 80 kr (studerande). Medlemsrabatt 20 kr.
Förköp: Visit Östersund / Tickster
. Köp biljett här!

Presenteras av klubb SAM i samarbete med Estrad Norr och Studieförbundet Vuxenskolan.

Klubb 3

Näst sista söndagen i månaden! 24 januari, 21 februari, 20 mars och 17 april. G:a Tingshuset.
Workshop kl. 18:30.
Dans efter lista 19:30.

flyer höst 2015

Klubb 3 är en folkmusik- och folkdansoas i Östersund dit alla som är spel- och danssugna, eller bara lite nyfikna är välkomna! Klubben arrangeras på Tingshuset i Östersund näst sista söndagen i månaden. Varje klubbkväll inleds med gratis workshop i folklig dans för nybörjare. Sedan blir det dans till spellista och jam och fika kvällen lång. Vill du spela till dans är det bara att ta med ditt instrument och skriva upp dig på spellistan.

Gratis inträde!

Kolla gärna in Klubb 3 på Facebook

Klubb 3 presenteras i samarbete med Klubb SAM, Spelmansförbundet Jämtland/Härjedalen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
mars 2016
m ti o to f l s
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC