Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Hazelius Hedin

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOnsdagen den 7 september 19:30 på Birka Folkhögskola, Aulan

Hazelius Hedin är en färgstark duo som med briljans, innerlighet och driv skapar musik som fängslar och berör. Repertoaren omfattar allt från medeltida ballader, sjömanssånger, kärleksballader till instrumentala danslåtar. Duon har de senaste åren skördat stora framgångar både på den svenska och internationella folkmusikscenen, och hos den bredare publiken. De uppträdde t.ex. under Polarprisgalan 2012 där de hyllade pristagarna Paul Simon och Yo-yo Ma och de har samarbetat med Tomas Ledin kring hans grammisvinnande skiva ”Höga kusten”.

Esbjörn Hazelius – sång, cittern, fiol och gitarr
Multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius har medverkat i Jul i Folkton, spelat i band som Quilty och Eitre. Han var musikalisk motor bakom Sofia Karlsson i flera år. 2009 släppte han sitt soloalbum. 2010 kammande han hem priset för Bästa Utgåva på Folk & Världsmusikgalan.

Johan Hedin – sopran- & oktavnyckelharpa, cittern och sång
Johan Hedin är nyckelharpspelare och låtskrivare. Han är förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument. Johan är aktiv som medlem och initiativtagare till folk/barockensemblen Silfver och världsmusikgruppen Bazar Blå. Han framträder också tillsammans med konsertorganisten Gunnar Idenstam och har tidigare samarbetat med Ale Möller, Jonas Knutsson m.fl. Johan har spelat in ett tjugotal plattor varav två soloalbum i eget namn.

Entré: 100 kr (gäller även studerande/medlemmar)
Förköp via Tickster/Visit Östersund

Presenteras av Klubb SAM i samverkan med Birka folkhögskola, MTA productions och Studieförbundet Vuxenskolan.

Blanca

BlancaFredagen den 16 september 19:30 på Östersunds Teaterverkstad
Köp biljett här!

 

Command. Enter. Shift. Control. Escape. I en värld av rörelse, bild och ljud möter vi Blanca. I kamp med elementen, på jakt efter mål och mening dras vi med på hennes resa och brottas med de stora frågorna – vem är jag, var är jag och hur hamnade jag här?

Inspirerat av episka sagor, datorspel och skapelsemyter är Blanca rikt livsbejakande, svindlande och förtrollande.

Med rå fysikalitet, humor och elegans guidas vi genom en värld som verkar verklig. Ömsom vacker, ömsom hotfull och vild, full av överraskningar.

Blanca är en samproduktion mellan Estrad Norr och fyra konstnärer av olika bakgrund, och arrangeras denna kväll av Klubb SAM.

Resultatet: ett kompakt danskonstverk som tänjer på gränserna. Är det dans, video eller musik? Vi utmanas och uppmanas till att följa med på resan och bilda vår egen tolkning.

Starkt visuellt formspråk och levande musik gör denna föreställning till en upplevelse utöver det vanliga.

Maria Nilsson Waller (SWE) dansare/koreograf
Magnus Vikberg (SWE) slagverk/improvisation
Klas-Henrik Hörngren (SWE) keyboards/improvisation
José Miguel Jiménez (CHL) video/animation

Maria har Europa som arbetsfält. Hon är född och uppvuxen i Östersund. Utbildad i modern dans vid Kungliga Svenska Balettskolan och Salzburg Experimental Academy of Dance och arbetar sedan 2007 som frilansande dansare och koreograf. Flera av hennes verk som Last Land och Stream/ Walker har tidigare visats i Jämtland av Estrad Norr.

Magnus Vikberg och Klas-Henrik Hörngren är båda musiker med rötterna inom improvisationsmusik. Magnus är bl.a känd från Niklas Barnös Je Suis! och Klas-Henrik från sin grupp Klabbes Bank.

José Jimenez är en videoanimerare och teaterregissör bosatt i Dublin. Han har vunnit flera utmärkelser främst genom sitt arbete med egna teaterkompaniet The Company.

Förköp via Tickster / Visit Östersund: 120kr/ 80 kr (ord/stud)
Entré i dörren: 150 kr / 100 kr (ord/stud)
20 kr medlemsrabatt

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr, Studieförbundet Vuxenskolan och Östersunds kommun.

TZEITEL

tzeitel

(Support: RASK)

Torsdagen den 22 september 19:30, Stockesalen – Stocke Titt

”…genuin klezmerkänsla med yr spelglädje, svart tragik och självklar charm på scen.” (Corren.se)

Trion Tzeitel föddes år 2007 ur ett gemensamt intresse för klezmermusik. Med åren har intresset utvecklats till något större och gruppen turnerar nu regelbundet på svenska och nordiska scener med sina stämningsfulla konserter.

Utgångspunkten är den traditionella klezmermusiken, musik som spelades av judiska spelmän i Öst- och Centraleuropa fram till andra världskriget och som genom åren både emigrerat och återuppstått över hela världen. Utifrån denna tradition skapar Tzeitel en personlig värld där musikens beröringskraft alltid är det centrala. Här ryms allt från bubblande tvåtaktssväng till sorgfulla sånger, via haltande rytmer och suggestiva kompositioner. Alltid med en dynamik och en lyssnande uppmärksamhet som tar in varje publik.
Medlemmarna är baserade i Göteborg och Gästrikland och har bakgrunder i olika genrer, framför allt folkmusik av olika slag och visa.

År 2010 släppte Tzeitel sitt första album. År 2014, kom andra skivan, Återfallet, där trion vidgar vyerna till en värld där romska melodier, nordiska klanger och kammarmusikaliska inslag får rum och växer samman till gruppens unika uttryck.
Bland influenserna kan nämnas: Kroke, Crakow Klezmer Band, John Zorn & Masada String Trio, Alicia Svigals, Astor Piazzolla.

Anna Cochrane – violin, viola
Sara Fridholm – dragspel, sång, piano
Christopher Andersson Bång – kontrabas

RASK – kvällens support
RASK är en jämtländsk grupp bestående av Jonas Staf, Aska Staf och Fredrik Emanulsson. RASK spelar egenkomponerad lekfull folkmusik och de öppnar kvällen.

INTRÄDE
Inträde förköp:  120 kr / 80 kr (stud) – Via Tickster/Visit Östersund (utan tilläggsavgifter)
Inträde i dörren: 150 kr / 100 kr (stud)
Medlemsrabatt: 20 kr

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland, Studieförbundet Vuxenskolan, Kulturrådet, Östersunds kommun, TeloGott.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
september 2016
m ti o to f l s
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930EC