Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Orsa Spelmän möter GotlandsMusikens Brass

Lördag 18 mars 19:30, Gamla Teatern i Östersund (insläpp kl 19)

En konsert med svängig folkmusik som möter mjuk följsam brassmusik och ljuv musik uppstår! Sprittande spelglädje samt snirkligt smäktande samspel med lite BAO-känsla här och där! (BAO=Benny Andersson Orkester)

Orsa_Spel

Orsa Spelmän har de senaste 30 åren blivit en institution i svenskt musikliv. Det var 1987 som Benny Andersson spelade in sin drömskiva med egenkomponerad musik på dragspel där han också villa ha med fiolspelmän. Via Kalle Moraeus så engagerades hans kompisar i Orsa Spelmän och resultatet CDn ”Klinga mina klockor” blev en stor succé. Sedan dess är spelmännen fasta medlemmar i Benny Anderssons Orkester, BAO som regelbundet turnerar runt i Sverige. Dagens Orsa Spelmän består av fyra medlemmar – bröderna och fiolspelarna Perra och Olle Moraeus, tillsammans med Leif Göras (fiol) och Pether Olsson (dragspel). Under åren som gått har de medverkat i ett stort antal evenemang, somliga med kungliga förtecken.

Gotlandsmusikens_Brass

GotlandsMusikens Brass är GotlandsMusikens största ensemble och står med ena benet i traditionen och det andra i nutiden. Brunnsmusik och barnmusikaler blandas med nykomponerad musik när dessa musikaliska mångsysslare är i farten – allt följsamt utfört med särskild känsla för klang, mässingen blänker och ventilerna är väloljade.

Mats Hoffman – trumpet, flygelhorn
Magnus Appelholm – trumpet, flygelhorn
Anna Hederstedt – valthorn
Magnus Fahlén – trombon, euphonium
Lennart Löfgren – bastrombon
Erik Skagerfält – tuba

BILJETTER

Förköp: 160 kr / 100 kr (stud), via Tickster och Visit Östersund

I dörren: 200 kr / 120 kr (stud). Medlemmar i Klubb SAM har 20 kr rabatt.

Konserten presenteras i samarbete med Estrad Norr, Kulturrådet, Östersunds kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri och TeloGott.

Sara Parkmans Skog

Fredag 31 mars 19:30, Gamla Tingshuset i Östersund (insläpp kl 19)

sara_blueberryzMed musikens hjälp kliver vi rakt in i Sara Parkmans skog. Här trängs ömheten med vemodet, det gnisslande rostiga med det sköra och vackra. Sara Parkman har i sitt debutalbum ”Sara Parkmans Skog”, tillsammans med Hampus Norén, vävt ihop ett lapptäcke av poesi, grusvägar, 80-talssynthar, fäbodrömmar och flödande fioler. Det är skört och naket, storslaget och heligt. Det är det inre rummet som blir till allmänning.

Sara Parkmans skog är en urskog att gå runt i, ett inre rum, en katedral i mossgrönt. Det är en vandring mellan musikens olika rum där det råder råhet, glasverandor, skörhet och missionshus i soluppgång. Det är folkmusik som möter skog, pop och klubbmusik som möter stad, musik som möter njutning, innerlighet och respekt. Näcken som hänger med TatU och ett jädra mayhem i träskor.

Sara Parkman, som har sitt ursprung i Västernorrland, är folkmusiker, konstnär och aktivist. Senast vi såg henne i Östersund var det som en del av Riksteater-turnerande Fäboland, en feministisk och upplysande föreställning som gjorde upp med sunkig nationalism och historieförvanskningen att män skulle ha uppfunnit folkmusiken. Fäboland sålde slut i stora delar Sverige, och till dig som upptäckte Sara Parkman då vill vi bara hälsa att det finns mer att upptäcka. Ack, så mycket mer. Obligatorisk närvaro!

”Med sitt första soloalbum Sara Parkmans Skog visar musikern och aktivisten Sara Parkman ännu en gång att hon är den unga generationen folkmusikers stora geni. Det är många år sedan jag hörde någon som på allvar tog den svenska folkmusiken någonstans där den aldrig varit förut, men Parkman gör det med en sällan skådad självklarhet.” – LIRA

Sara Parkman – sång och fiol
Shida Shahabi – synth och sång
Isabell Gustafsson – Ny, synth
Konrad Agnas – trummor

BILJETTER
Förköp (billigast!) säljs via Tickster och Visit Östersund á 120 kr / 80 kr (stud).
I dörren: 150 kr / 100 kr (stud)
Medlemmar i klubb SAM har 20 kr rabatt.

Sara Parkmans Skog live i buren under Musikhjälpen i Örebro, december 2016 (SVT)

Konserten presenteras i samarbete med Region Jämtland/Härjedalen, Östersunds kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri och TeloGott.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
mars 2017
m ti o to f l s
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC