Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

JH3 – JARI HAAPALAINEN TRIO

Onsdag 26 april 19:30, Gamla Tingshuset i Östersund

JH3 – JARI HAAPALAINEN TRIO med PER ”TEXAS” JOHANSSON (tenorsax) och DANIEL BINGERT (elbas)

Lokal support:

Powerfusionfrijazz sprängfylld med energi! jh_3_jari_haapalainen_trio_6_10_pa_inkonst-1467628061

Jari Haapalainen (trummor) slog igenom som gitarrist med Luleåbandet The Bear Quartet på 90-talet och var fram till nyligen inblandad i det mesta på den svenska pop- och indiescenen, som producent och musiker. Eldkvarn, Laakso, Moneybrother, Sahara Hotnights, The (International) Noise Conspiracy, är bara några av dem som han jobbat med. Efter många år som hyllad musiker och producent tröttnade Jari på popvärldens upprepningar med intron, stick, verser och refränger. Tillflykten blev ett frijazz/rock/punk-band som han bildade tillsammans med kompisarna saxofonisten Per ”Texas” Johansson och basisten Daniel Bingert och med Jari själv bakom trummorna hade JH3 fått se dagens ljus!

Per ”Texas” Johansson, släppte förra året sin första soloskiva på 16 år (Gyllene Skivan-belönade ”De långa rulltrapporna i Flemingsberg”), där han framförallt spelar klarinett. Han slog igenom stort i jazzsverige på nittiotalet med bl.a. det hyllade albumet ”Alla Mina Kompisar” innan han sadlade om till narkossköterska. Med JH3 hör vi honom åter på tenorsax!

Daniel Bingert spelar elbas och har bl.a. ett förflutet (tillsammans med pappa Hector) i det legendariska Latin Lover Big Band.

Under hösten 2016 släppte trion sitt första album ”Fusion machine”, en skiva som sedermera nominerats för Årets Grammis (2017). Efter att ha fått tjuvlyssnat på plattan, beskrev Goran Kajfes musiken som ”det låter som inget annat jag hört. Powerfusionfrijazztrio typ!” Redan i vår kommer uppföljaren! Musiken är skriven av Daniel Bingert och Per ”Texas” Johansson, arrangemangen står JH3 för.

Kvällen inleds med Birkabandet BØ med sångerskan Kristine Heide Bø i spetsen, som även skriver bandets låtar, arrangemangen står BØ för.

BILJETTER

Förköp: Tickster och Visit Östersund: 120 kr / 80 kr (stud)
I dörren: 150 kr / 100 kr (stud)
OBS! BEGRÄNSADE PLATSER!

Konserten presenteras i samarbete med Region Jämtland/Härjedalen ”Hörbart”, Östersunds kommun, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri och TeloGott.

http://www.svt.se/kultur/jari-haapalainen-trio-vill-tvatta-fusionjazzens-rykte

EMILIA AMPER

Lördag 29 april 19:30, Gamla Kyrkan i Östersund

Världsmästare på nyckelharpa, prisbelönad kompositör och sångerska – succén suddar ut alla gränser!

Emilia Amper

Emilia Amper är en av Sveriges absolut mest framgångsrika folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, och utmärkelsen Årets Artist på Folk- och Världsmusikgalan 2013 i bagaget. Med sin utstrålning, virtuositet och energi rör hon sig fritt över genregränserna och berör publik i både små och stora konsertsalar världen över.

Hösten 2016 släpptes det nya hyllade albumet ”Lux” i ledet som en fortsättning till det kritikerrosade och Grammisnominerade debutalbumet ”Trollfågeln”. Här blommar Emilia ut som kompositör, ensembleledare, instrumentalist och sångerska. Hon utforskar nyckelharpans möjligheter och vi får möta influenser från hela världen, från folkmusik, rock och pop, till kammarmusik.
Med sig till konserten i Gamla kyrkan har hon Jonas Bleckman (cello) och Dan Svensson (slagverk/stränginstrument).

Strängarna på Emilia Ampers nyckelharpa skär som högspänningsledningar genom öppna, svenska landskap. Musiken är 100 procent akustisk, men laddningen i låtar som det episka öppningsspåret Spelpuma är verkligen elektrisk.” (Jan Gradvall, DI Weekend)

BILJETTER

Förköp: Tickster och Visit Östersund: 150 kr / 80 kr (stud)

I dörren: 180 kr / 100 kr (stud)

Konserten presenteras av Klubb SAM i samarbete med Musik Västernorrland, Östersunds kommun, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri och TeloGott.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
april 2017
m ti o to f l s
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930