Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Ale Möller Trio – SLUTSÅLT!

fredag 8 november, kl 19.30: Birka Folkhögskola (aulan)

LOKAL SUPPORT: BIRKA FOLK
Ale Möller Trio
Med Ale Möller Trio fortsätter en av Sveriges bästa och mesta multimusikanter Ale Möller att utforska musiken på sitt eget unika sätt tillsammans med keyboardmästaren Mats Öberg och multiinstrumentalisten Olle Linder. Från jazz till grekisk folkmusik och vidare till egenkomponerad världsmusik.ALE MÖLLER
Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Han är en centralgestalt inom folk- och världsmusik i Norden där vi lärt känna honom bland annat genom grupperna Filarfolket, Enteli, Nordan, Frifot och Ale Möller Band.

Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken och Dalarnas låtspelstradition. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.

Förra året 2018 tilldelades Ale priset ”Lifetime Achievement Award” av den amerikanska organisationen Folk Alliance International. Bland tidigare pristagare finns bl.a. Bob Dylan, Harry Belafonte, Pete Seeger, Joan Baez och Woody Guthrie!

MATS ÖBERG
Pianisten och keyboardisten Mats Öberg är kanske mest känd som halva ”Mats & Morgan”. Han har en underbart personlig sångröst och är en fantastisk munspelare! Mats har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder. Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker.

OLLE LINDER
Du har säkert hört Olle Linder. Mer eller mindre medvetet. För Olle lirar överallt. Mest inom det som kallas folk- eller världsmusik och ofta tillsammans med artister som Ale Möller, Simone Moreno och Sofia Karlsson. Som slagverkare och trummis, men lika gärna på allehanda stränginstrument. Olle Linder spelar bas, trummor, mandola och alla möjliga slagverk. Han är fascinerad av latinamerikansk musik och han har bl a besökt och spelat i Brasilien, Argentina och Uruguay. Nu är han aktuell med ett eget soloalbum med titeln ”Kasta loss” som släpps under hösten.

Som inledning till konserten får vi lyssna till eleverna från Birka Folkmusiklinje, ledda av Jens Comén och Kjell-Erik Eriksson.

MYCKET NÖJE!

BILJETTER

Förköp via Tickster och Visit Östersund: 220 kr / 180 kr (medlem)
Biljetter säljs även i dörren – OBS! Vi tar ej kontanter!
OBS! Biljetterna är slutsålda!!!

TILLGÄNGLIGHET
Det finns en ramp in i aulan på Birka för personer med funktionsvariation. Gott om parkering utanför byggnaden. Handikappanpassad toalett finns.

Presenteras i samarbete med Krokoms kommun, Birka Folkhögskola, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott och Frejas bakeri.

 

Beata Bermuda (konsert + dans)

lördag 23 november, kl 19.30: Gamla Tingshuset

Prova-på-folkdans workshop – gratis! kl 18-19

Beata Bermuda_75A8804-3

Konsert- och danskväll!

Med sväng, nerv och skicklighet i en rasande fin kombo skapar Beata Bermuda musik fylld av obändig energi som rumlar runt i lyssnarens sinnen. Beata Bermuda är trion som med sin nyskapande indie-folk tagit Sverige, Europa och världen med storm. Med succé-turnéer i USA, Tyskland och Norden i bagaget är Beata Bermuda ett av Sveriges mest intressanta band på folkscenen just nu. Suggestiva skandinaviska klanger och samhällsreflekterande texter skapas av tre röster och tre fioler. Med feministisk folkmusik sprider Beata Bermuda sitt budskap till såväl hipsters på klubbar och barnfamiljer på stadsfester som inbitna folkmusikfantaster på spelmansstämmor.

Medlemmarna Linnea Aall Campbell, Hanna Andersson och Samantha Ohlanders tillhör den nya generationen folkmusiker som inte räds att ifrågasätta vad folkmusik är och kan vara. Den senare har vi tidigare lärt känna genom hennes banbrytande samarbeten med Sara Parkman – den hyllade teaterföreställningen Fäboland, som sommarpratare i Sommar i P1 och genom albumet Matriarkerna.

Efter konserten blir det folkdans till levande musik av Beata Bermuda och av olika lokala spelmän från trakten! Ta med dig dansskorna! :)

DANSWORKSHOP KL 18-19:
Danspedagogen Amanda Östling och violinisten Amanda Michaelsdotter Eriksson bjuder in dig i tretaktssvänget i dansen och musiken! Du som är studerande och/eller under 25 år och har deltagit i workshopen har sedan möjlighet att lösa in dig för halva studentpriset till konserten, 40 kr!

BILJETTER

Förköp via Tickster och Visit Östersund: 180 kr / 120 kr (medlem) FINNS HÄR!

Biljetter säljs även i dörren till samma priser – dock ej kontant!

TILLGÄNGLIGHET

Hiss upp till Tingssalen finns från bakgården för personer med funktionsvariation.

Konserten presenteras i samarbete med Region Jämtland/Härjedalen, Östersunds kommun, Kulturrådet, J/H Spelmansförbund, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri och TeloGott.

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
november 2019
m ti o to f l s
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930