Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Tarabband – INSTÄLLT!

tisdag 7 april, kl 19.30: Verket (Prästgatan 50)

OBS! PGA CORONAVIRUSET ÄR KONSERTEN TYVÄRR INSTÄLLD!

Arabisk världsmusik i världsklass!

Möt den malmöbaserade gruppen Tarabband under ledning av den karismatiska sångerskan och sazspelerskan Nadin Al Khalidi. Nadin som har sitt ursprung i Baghdad och Kairo. Tarabband är ett bejublat liveband i världsklass som består av etablerade musiker från Sveriges folk- och världsmusikscen och band som Alla Fagra, Bazar Blå, World Mix Orchestra och Östblocket.
Tarabband
Tarabband plockar ut guldkornen ur den arabiska musikskatten. Vi får höra en repertoar av traditionell arabisk musik som kompletteras av gruppens egna kompositioner. Här blandas sufiska influenser med pop och folkmusik så att ”tarab” uppstår. Tarab är det arabiska begreppet för det band av extas som kan uppkomma mellan musiker och publik. Blanda arabisk musik med nordisk folkmusik, jazz, latinsk och persisk musik så får du Tarabband!

Bandet blir alltmer välkända på den internationella världsmusikscenen – inte minst i arabvärlden, med utsålda konserthus i Kairo bland annat! Nu får vi en unik chans att uppleva den här musiken på östersundsmark, när de ger sig ut på en miniturné i länet i Estrad Norr’s regi med gästspel i Kälarne, Kall och Östersund! Missa inte!

Medlemmar:
Nadin Al khalidi – sång, saz, gitarr
Gabriel Hermansson – oud, gitarr, sång
Filip Runesson – violin
Cassius Lambert – bas
Fredrik Gille – slagverk
Valter Kinbom – slagverk

BILJETTER:
Förköp via Tickster eller Visit Östersund: 180 kr / 140 kr (medlem) / 100 kr (stud) / 80 kr (stud medlem)
Biljetter säljs även i dörren – endast swish- eller kortbetalning.
Barn under 13 år går gratis.

LÄNK TILL FÖRKÖP!

TILLGÄNGLIGHET
Handikappanpassad entré och WC finns.

Konserten presenteras i samarbete med Estrad Norr, Östersunds kommun, Kulturrådet, Verket, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott och Frejas bakeri.

OBS! INSTÄLLT! NYTT DATUM KOMMER I HÖST! Bengan Janson och Per Gudmundson

lördag 18 april, kl 19.00: Ås Föreningshus

FOLKMUSIKKVÄLL MED BENGAN JANSON & PER GUDMUNDSON
(konsert + dans)

OBS! KONSERTEN ÄR INSTÄLLD PGA CORONAVIRUSET, NYTT DATUM KOMMER I HÖST!

Duo med dignitet!

Två musikanter som efter flera decenniers nosande på varandra nu gjort slag i saken och inlett en brinnande musikalisk relation.

Bengan Janson trivs i många musikaliska sammanhang, från jazz till klassiskt. Men han har en djup förankring i folkmusiktraditionen och spelar låtar på dragspel som få andra. Han har med sitt breda musikaliska kunnande och sin scenpersonlighet genom media blivit känd långt utanför folkmusikkretsarna. Folkmusiken har dock varit en hörnsten i musicerandet sedan första mötet med Björn Ståbi 1989. Det var också genom Björn som Bengan och Per kom i kontakt med varandra något år senare.

Per Gudmundsson – spelmansikonen och en av landets mest respekterade spelmän har sin musikaliska bas i Rättviks rika folkmusikmylla. Som spelman på fiol och säckpipa och del av trion Frifot (med Lena Willemark och Ale Möller) har Per en lång och slingrande musikerbana.

Bengans och Pers musikaliska prägling spänner från jazz, world och klassiskt till Rättviks och Orsamusikens rika källor. Här spelar de utan medvetna sidoblickar och agendor med traditionen i fokus. En musik som de under merparten av sina liv lärt sig älska och uttrycka på deras alldeles egna, personliga vis. Här skapas musik av högsta dignitet. I juni 2018 släppte de första plattan som spelmansduo. Albumet, som heter ”Hjeltamôs”, gjorde stor succé och blev utsett till Årets Folk på Grammisgalan förra året!

Efter konserten fortsätter vi kvällen med spel till dans av Bengan och Per och flera olika lokala spelmän och spelpumor. Ta plats på dansgolvet eller bara lyssna och njut!

BILJETTER
Förköp via Tickster eller Visit Östersund: 200 kr / 160 kr (medlem i Klubb SAM eller J/H Spelmansförbund) / 100 kr (stud) / 80 kr (stud medlem)
Biljetter säljs även i dörren – endast swish eller kort.
Barn under 13 år går gratis.

LÄNK TILL FÖRKÖP!Konserten presenteras i samarbete med Krokoms kommun, J/H Spelmansförbund, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott, Frejas bakeri och Ås Föreningshus.

 

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
april 2020
m ti o to f l s
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC