Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

Markus Ernehed/Fredrik Björns

onsdag 20 oktober, kl 20.00: Norra Station Café

Markus Ernehed/Fredrik Björns

Markus Ernehed & Fredrik Björns

Efter avslutat årsmöte bjuder Klubb SAM vid kl 20-tiden på levande musik med den americana/country-doftande duon Markus Ernehed/Fredrik Björns på Norra Station Café, en konsert som är öppen även för allmänheten att komma till.

Markus och Fredrik är två av länets rutinerade och välmeriterade musiker som för snart tio år sedan började spela ihop. Båda två har hittills haft en bred musikkarriär innehållande bland annat låtskrivande, turnéer och musikproduktion inom olika genrer. Första gången de spelade tillsammans var under högstadiet i Änge för ca.18 år sedan, och sedan 2012 spelar de som duo parallellt med andra band och musikprojekt.
Duon har uppträtt på en rad fina olika scener runt om i länet som t.ex. Mylthsylth och det ska bli superfint att få de till Klubb SAM och Norra Station!
Kolla in den ursnygga videon till deras låt, P4-hiten ”A Song for Jimmy” på YouTube så får du ett bra smakprov på hur det låter!
Markus Ernehed – Sång, gitarr
Fredrik Björns – Sång, gitarr
INTRÄDE (från kl 19.30):
100 kr (betalas i dörren/kassan – swish eller kort)
Ej förköp till den här konserten.
Konserten presenteras i samarbete med Kulturrådet, Östersunds kommun, Region J/H, Norra Station, Bilda studieförbund, TeloGott

Northern Resonance (SAM Local Station)

torsdag 21 oktober: Norra Station café, kl 20.00

Northern ResonanceLiveklipp från Stallet, mars 2021

En storslagen klangfull stråktrio – live på SAM Local Station. Grammisnominerade 2021!

Northern Resonance tar nyskriven folkmusik in i enorma ljudlandskap med publiken i sitt fulla fokus. Med resonanssträngarna som den gemensamma nämnaren skapas en ljudbild som fritt rör sig mellan subtila detaljer och storslagna klanger.
Northern Resonances mål är att skapa en plattform där de möter publiken och ger människor chansen att bevittna ett drivet samspel och lyssna till storslagna kompositioner. I strävan efter det innersta uttrycket kombineras de unika egenskaperna av viola d’amoren, hardangerfelan och nyckelharpan. Northern Resonance är mötet där instrumentens potential och traditionernas gränser prövas för att bryta ny musikalisk
mark.
Northern Resonance består av de tre väletablerade musikerna Anna Ekborg, Jerker Hans-Ers och Petrus Dillner. Deras olika bakgrunder inom folkmusiken resulterar i briljerande kompositioner som på ett medryckande sätt fångar lyssnarens fulla fokus.

Anna Ekborg – viola d’amore
Jerker Hans-Ers – hardingfela
Petrus Dillner – nyckelharpa

BILJETTER
Förköp via Tickster och Visit Östersund
Ordinarie: 150 kr
Medlem i klubb SAM: 120 kr
Studerande: 100 kr
Studerande medlem: 80 kr
Barn under 13 år går gratis.
Biljetter släpps inom kort!
BOKA BORD OCH ÄTA?
Om du vill ha en särskild bordsplacering och vill äta middag, så hör av dig till Norra Station café på tel: 063 – 6631213. Sista matbeställning senast kl 19.TILLGÄNGLIGHET
Handikappvänlig ingång och toalett finns. Personliga assistenter går gratis.

Konserten arrangeras i samarbete med Riksförbundet för Folkmusik och Dans, Region J/H, Kulturrådet, Östersunds kommun, Norra Station, TeloGott och Studieförbundet Bilda.

Kingen Trio och oktoberfest

Fredag 22 oktober, kl 20: Norra Station Café

Norra Station & Klubb Sam proudly presents:
Kingen

Kingen

Kingen Trio & Oktoberfest! (På ”SAM Local Station”) OBS. Begränsat antal biljetter!
Välkomna till en intim, festlig och svettig showkväll där oktoberfest möter rykande 50-tals-rock n’roll! Plats på scen för Kingen och hans trio!
Torgny ”Kingen” Karlsson har över 40 år bakom sig på scenen. Han växte upp i Sveg och uppträdde med egna banden Kingen Trio, Kingen and the Pants och Kingen and the blue Flamingo Orchestra.
Under åren har han även medverkat i filmer och turnerat runt Sverige. Till exempel med succén ” När rocken kom till Sveg” för några år sedan. Förutom att den blev den längsta och mest sålda föreställningen som Riksteatern någonsin gjort blev det också en dokumentär av SVT.
Torgny ”Kingen” Karlsson – sång och piano
Göran ”Bagarn” Backlund – bas
Morgan Jönsson – trummor
Middag: 18.00 – 20.00
Konsert: 20.00 och 22.00
Biljetter och bordsplats bokar du på Norra Stations hemsida: HÄR! 
Oktoberfestmeny 3-rätters & biljett till konsert 650 Kr
Middag: 18.00 – 20.00
Konsert med Kingen Set 1: 20.00
Oktoberfestligt Musik-Quiz
Konsert med Kingen Set 2: 22.00
Bar öppen till 01.00
Biljett och middag betalas på plats!
Konserten arrangeras i samarbete med Norra Station, Kulturrådet, Östersunds kommun, Region J/H och Bilda Studieförbund.
Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
oktober 2021
m ti o to f l s
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031