Airborne

lördag 21 maj, kl 19.30: Birka Folkhögskola (aulan)

Folktronica med ny spännande grupp!
Under hösten 2021 befann sig de båda blåsarna och folkmusikerna Jens Comén (saxofoner) och Göran Månsson (flöjter) på en kulturfestival i Nuuk på Grönland. Där träffade de på två stycken electronica-musiker från deras nordiska grannländer Norge och Finland, Martin Palmer respektive Michele Uccheddu. Den senare en finsk-italienare. Tycke uppstod och vips föddes gruppen och folktronica/electrofolk-projektet Airborne!
Saxofonisten och jämtlänningen Jens Comén känner vi som en av medlemmarna i folkrockens storheter Hoven Droven. Göran Månsson räknas som en av Sveriges mest intressanta och dynamiska flöjtspelaren inom folkmusik och tidig musik. Han härstammar från spelmanssläkten Lång i Haverö och är en mästare på träflöjter och spelpipor av allehanda slag och storlekar. Han har hörts med grupper som Gjallarhorn, Frispel och Raun. 2017 gästade han Klubb SAM med Ol’ Jansa-projektet där han ledde en svensk-japansk ensemble som lirade folklåtar av spelmannen Olof Jönsson.
Ett häftigt möte mellan akustiska blåsinstrument och electronica att se fram emot! Luften är fri!
Airborne

Airborne

BILJETTER
Ordinarie: 180 kr
Medlem i Klubb SAM: 100 kr
Studerande: 80 kr
Studerande medlem: 60 kr
BLI MEDLEM I KLUBB SAM!
Entré + medlemskap (ordinarie): 200 kr
Entré + medlemskap (studerande/under 26): 90 kr
Förköp via Tickster och Destination Östersund (släpps inom kort)
TILLGÄNGLIGHET
Ingång och toalett anpassad till personer med funktionsvariation finns.
Konserten är den tredje i konsertserien ”Birka Beats” och presenteras i samarbete med Birka Folkhögskola, Region J/H och Krokoms kommun. Övriga samarbetspartners: Kulturrådet, Bilda studieförbund, Frejas bakeri och TeloGott.