Blanca

BlancaFredagen den 16 september 19:30 på Östersunds Teaterverkstad
Köp biljett här!

 

Command. Enter. Shift. Control. Escape. I en värld av rörelse, bild och ljud möter vi Blanca. I kamp med elementen, på jakt efter mål och mening dras vi med på hennes resa och brottas med de stora frågorna – vem är jag, var är jag och hur hamnade jag här?

Inspirerat av episka sagor, datorspel och skapelsemyter är Blanca rikt livsbejakande, svindlande och förtrollande.

Med rå fysikalitet, humor och elegans guidas vi genom en värld som verkar verklig. Ömsom vacker, ömsom hotfull och vild, full av överraskningar.

Blanca är en samproduktion mellan Estrad Norr och fyra konstnärer av olika bakgrund, och arrangeras denna kväll av Klubb SAM.

Resultatet: ett kompakt danskonstverk som tänjer på gränserna. Är det dans, video eller musik? Vi utmanas och uppmanas till att följa med på resan och bilda vår egen tolkning.

Starkt visuellt formspråk och levande musik gör denna föreställning till en upplevelse utöver det vanliga.

Maria Nilsson Waller (SWE) dansare/koreograf
Magnus Vikberg (SWE) slagverk/improvisation
Klas-Henrik Hörngren (SWE) keyboards/improvisation
José Miguel Jiménez (CHL) video/animation

Maria har Europa som arbetsfält. Hon är född och uppvuxen i Östersund. Utbildad i modern dans vid Kungliga Svenska Balettskolan och Salzburg Experimental Academy of Dance och arbetar sedan 2007 som frilansande dansare och koreograf. Flera av hennes verk som Last Land och Stream/ Walker har tidigare visats i Jämtland av Estrad Norr.

Magnus Vikberg och Klas-Henrik Hörngren är båda musiker med rötterna inom improvisationsmusik. Magnus är bl.a känd från Niklas Barnös Je Suis! och Klas-Henrik från sin grupp Klabbes Bank.

José Jimenez är en videoanimerare och teaterregissör bosatt i Dublin. Han har vunnit flera utmärkelser främst genom sitt arbete med egna teaterkompaniet The Company.

Förköp via Tickster / Visit Östersund: 120kr/ 80 kr (ord/stud)
Entré i dörren: 150 kr / 100 kr (ord/stud)
20 kr medlemsrabatt

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr, Studieförbundet Vuxenskolan och Östersunds kommun.