EMILIA AMPER

Lördag 29 april 19:30, Gamla Kyrkan i Östersund

Världsmästare på nyckelharpa, prisbelönad kompositör och sångerska – succén suddar ut alla gränser!

Emilia Amper

Emilia Amper är en av Sveriges absolut mest framgångsrika folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, och utmärkelsen Årets Artist på Folk- och Världsmusikgalan 2013 i bagaget. Med sin utstrålning, virtuositet och energi rör hon sig fritt över genregränserna och berör publik i både små och stora konsertsalar världen över.

Hösten 2016 släpptes det nya hyllade albumet ”Lux” i ledet som en fortsättning till det kritikerrosade och Grammisnominerade debutalbumet ”Trollfågeln”. Här blommar Emilia ut som kompositör, ensembleledare, instrumentalist och sångerska. Hon utforskar nyckelharpans möjligheter och vi får möta influenser från hela världen, från folkmusik, rock och pop, till kammarmusik.
Med sig till konserten i Gamla kyrkan har hon Jonas Bleckman (cello) och Dan Svensson (slagverk/stränginstrument).

Strängarna på Emilia Ampers nyckelharpa skär som högspänningsledningar genom öppna, svenska landskap. Musiken är 100 procent akustisk, men laddningen i låtar som det episka öppningsspåret Spelpuma är verkligen elektrisk.” (Jan Gradvall, DI Weekend)

BILJETTER

Förköp: Tickster och Visit Östersund: 150 kr / 80 kr (stud)

I dörren: 180 kr / 100 kr (stud)

Konserten presenteras av Klubb SAM i samarbete med Musik Västernorrland, Östersunds kommun, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri och TeloGott.