Emilia Lajunen & Jean and the Mean Machine + Klubb 3 Special

Jean and the Mean Machine
Onsdag, 29 januari, klockan 19:30, Gamla Tingshuset

 

Riksspelmannen Jeanette Eriksson och tangocellisten Beata Söderberg ger sig i ett pinfärskt samarbete ut på en lekfull upptäcktsfärd på varandras musikaliska marker. När svängig slängpolska möter eldig argentinsk tango uppstår en laddad fusion där musiken ständigt tar nya oväntade vägar. Vi färdas genom frostigt nordiskt vinterlandskap och sydamerikansk hetta, från ömsint begrundan till uppsluppen dans, och vid resans slut spelar det ingen roll om fötterna trummat mot Buenos Aires asfalt eller en dammig grusväg en vårdag i Skåne.
Jeanette och Beata hämtar uttryck och inspiration från två olika traditioner.Tangons starka rytm tillsammans med slängpolskans driv gör att duon angriper musiken med ett varierat och passionerat spel.

Emilia Lajunen har studerat både på Sibelius-Akademins avdelning för folkmusik i Helsingfors och Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hun är numera lärare på institutionen för folkmusik på Sibelius Akademin.emilia lajunen
Hon har blivit känd som en av de förnämsta fiolspelarna i den nya folkmusiker-generationen från Finland.2011 Hon vann Konsta Jylhä solotävling på Kaustinen Folkmusikfestival. 2012 släppte hon sin första soloskiva Turquoise bicycle där hon spelar på sin 5-strängade fiol, sjunger och spelar nyckelharpa. Skivan har fått lysande recensioner och har vid flertalet tillfällen spelats i Sveriges Radio!

Denna produktion från Scenkonstbolaget Musik är en fortsättning av satsningen som påbörjades med turnén Limbohofvet den Nya tidens Riksspelmän, våren 2013, där professionella folkmusiker spelar sin musik för musikens egen skull. Tanken är också att lyfta spelmansmusiken och folkdansen från den till viss del funktionella rollen till någonting större, samt till att inspirera spelmän och kvinnor att utveckla sitt eget solospel och samspel tillsammans med andra.

Entré: 120 kr / 80 kr stud. Medlemsrabatt: 20 kr.
Förköp: CityShop/Ticnet  Köp dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med Scenkonstbolaget.