Hazelius Hedin

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOnsdagen den 7 september 19:30 på Birka Folkhögskola, Aulan

Hazelius Hedin är en färgstark duo som med briljans, innerlighet och driv skapar musik som fängslar och berör. Repertoaren omfattar allt från medeltida ballader, sjömanssånger, kärleksballader till instrumentala danslåtar. Duon har de senaste åren skördat stora framgångar både på den svenska och internationella folkmusikscenen, och hos den bredare publiken. De uppträdde t.ex. under Polarprisgalan 2012 där de hyllade pristagarna Paul Simon och Yo-yo Ma och de har samarbetat med Tomas Ledin kring hans grammisvinnande skiva ”Höga kusten”.

Esbjörn Hazelius – sång, cittern, fiol och gitarr
Multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius har medverkat i Jul i Folkton, spelat i band som Quilty och Eitre. Han var musikalisk motor bakom Sofia Karlsson i flera år. 2009 släppte han sitt soloalbum. 2010 kammande han hem priset för Bästa Utgåva på Folk & Världsmusikgalan.

Johan Hedin – sopran- & oktavnyckelharpa, cittern och sång
Johan Hedin är nyckelharpspelare och låtskrivare. Han är förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument. Johan är aktiv som medlem och initiativtagare till folk/barockensemblen Silfver och världsmusikgruppen Bazar Blå. Han framträder också tillsammans med konsertorganisten Gunnar Idenstam och har tidigare samarbetat med Ale Möller, Jonas Knutsson m.fl. Johan har spelat in ett tjugotal plattor varav två soloalbum i eget namn.

Entré: 100 kr (gäller även studerande/medlemmar)
Förköp via Tickster/Visit Östersund

Presenteras av Klubb SAM i samverkan med Birka folkhögskola, MTA productions och Studieförbundet Vuxenskolan.