Kristin Amparo & Carl Bagge Trio

tisdag 8 mars, kl 19.30: Birka Folkhögskola (aulan)

Fantastiska Kristin Amparo, vars röst ofta beskrivits som ?”Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person”, i ett nytt samarbete med flitigt anlitade jazzpianisten Carl Bagge och hans trio. Kristin är vokalist och låtskrivare på väg mot internationellt erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri, oavsett om det är live på scen eller i studion. Hon sjunger pop, r&b och hiphop, men kan också titulera sig jazzsångerska! Och det med den äran! Hon sjunger som om hon alltid sjungit jazz! 2009 tilldelades hon Alice Babs Jazzstipendium. Några av oss minns henne från det svängiga funk/soul/jazz-bandet Lakitty.
Kristin Amparo

Kristin Amparo

Kristin är född i Cali i Colombia och fick sitt genombrott hos den bredare publiken genom hitlåten och sommarplågan ”Din Soldat” tillsammans med Albin och det är hennes underbara röst som hörs även i ”Let’s dance-låten” ”Dance Our Tears Away” av John De Sohn. 2015 deltog Kristin i Melodifestivalen (i Östersund) där hon framförde den kritikerrosade låten ”I See You”, som senare sålde guld!
Pianisten Carl Bagge är en av svensk jazz flitigaste musiker och arrangörer. Han är också en av de mångsidigaste. De senaste åren har han kompat stjärnskottet Isabella Lundgren, men också Magnus Carlson, Robyn och Ann Sofia von Otter. Under våren är han aktuell med sin första skiva i eget namn tillsammans med sin egen kvartett där bl.a. saxofonisten Magnus Lindgren ingår, debutalbumet ”Visitor”. Vid sin sida har Carl med sig den unga fenomenala basisten Mauritz Agnas, och en av svensk jazz mest efterfrågade trumslagare, mästerlige Chris Montgomery.
En konsert i världsklass med en av landets i särklass bästa röster på Birka folkhögskolas scen där enligt många länets allra finaste konsertflygel finns! Missa inte!
(Konserten är den första i konsertserien BIRKA BEATS – ett samarbete med Birka Folkhögskola, Krokoms kommun och Region J/H)
BILJETTER:
Förköp via Tickster eller Destination Östersund (Storgatan 27)
Ordinarie: 200 kr
Medlem i klubb SAM (eller Jazz i Jemtland): 170 kr
Studerande/under 26 år: 100 kr
Studerande SAM-medlem: 70 kr
BLI MEDLEM I KLUBB SAM 2022!
Entré + Medlemskap paketpris (ordinarie): 270 kr
Entré + Medlemskap paketpris (stud/under 26): 100 kr
Bli medlem i musikföreningen Klubb SAM via förköp kombinerat med rabatterad inträdesbiljett och fyll i medlemsformulär och få ditt medlemskort vid entrékassan! (Medlemskapet gäller året ut och ger rabatt till en stor majoritet av våra konserter.)
TILLGÄNGLIGHET:
Handikappanpassad entré och toalett finns. Plats för rullstol inne i aulan.