LISAS – LISA RYDBERG & LISA LÅNGBACKA ERIKSSON

Fredag 21 juli 19:00, Ås Trädgårds packlada (intill butiken)

Klubb SAM & Storsjöyran presenterar: LISAS
LISAS
Lisa Rydberg (fiol) och Lisa Eriksson Långbacka (accordion) är två unika röster på den svenska folkmusikscenen. Duon bildades 2011 och i år kom deras kritikerrosade debutalbum ”Fiddle & accordion conversations”, där de två Lisorna bjuder på musik som nyfiket tänjer på genregränser och deras samspel kännetecknas av lyhördhet och innerlighet. Po Tidholm gav den 5/5 i betyg i DN: ”Lisa Rydberg är klassiskt skolad, fioltonen är gräddig och återhållen på samma gång. Lisa Långbackas dragspel är mjukt och skapar en fantastisk dynamik och värme. Samtalet dem emellan är väldigt osjälvisk och resultatet är inget annat än superfint”.

Repertoaren består, vid sidan av traditionella låtar från framför allt Hälsingland och Dalarna, av egna kompositioner som speglar deras musikaliska förankring i folkmusik, barockmusik, tango, m.m.
Lisa Rydberg har under många år medverkat som en av medlemmarna i ”Jul i Folkton” och har hörts med bl.a. Sofia Karlsson, Lina Nyberg, Gunnar Idenstam och Sarah Riedel.
Lisa Eriksson Långbacka har turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson och Norrbotten Big Band.

Förköp: Visit Östersund & Tickster: 150 kr (vuxen) / 100 kr (stud/ungdom u 26)
Biljetter i dörren: 180 kr (vuxen) / 120 kr (stud/ungdom u 26)
Medlem i klubb SAM: 20 kr rabatt

OBS! BARN UNDER 13 ÅR GÅR GRATIS!

Konserten arrangeras i samarbete med Storsjöyran med särskilt stöd från Krokoms kommun, Regionförbundet Jämtland/Härjedalen och Kulturrådet.

HITTA/TILLGÄNGLIGHET:

Buss 151 kl 18.20 från Östersunds Busstation – hållplats: Handelsföreningen (två platser innan Ås Hov)

För dig som kommer med bil finns det gott om parkering längs allén utanför Ås Trädgård.

Handikappsanpassad entré finns men dock ej någon anpassad toalett. (Konsertens längd ca 1 timme) Vid frågor ring: 0733 – 92 77 31. (Info utlagd 5/7-17)