Min Rätt till (J)orden

fredag 8 april, kl 19.30: C:NEN (Prästgatan 39)

Klubb SAM & Estrad Norr presenterar den första föreställningen i Estrad Norr’s nya projekt, serien ”Musik och Berättande”:
MIN RÄTT TILL (J)ORDEN
På Scen:
Safoura Safavi & Jonas Jonsson
Med utgångspunkt i det lilla sammanhanget får vi följa med på en resa i Jämtlands län och världen. I byn Flor nära Ytterhogdal skapade konstnären Rosa Taikon ett hem för silversmide i världsklass, varje smycke med en egen historia som bygger på romsk, samisk och annan smidestradition från hela världen. Hennes kamp för ett jämlikt samhälle tillsammans med systern Katarina förde henne till många platser på jorden och även in i maktens salar.
Föreställningen berör frågor som: Hur skapar vi vår plats på jorden och hur kan vi bäst använda orden? Hur skapar vi en rättvis värld samtidigt som vi försvarar vår egen täppa? Hur skapar vi ett rättvist Jämtland? Kan vi sjunga Jämtlandssången och nationalsången och samtidigt vara världsmedborgare? Vad innebär civilkurage? Hur står man upp för den man är och det man tror på, även när det känns svårt?
SAFOURA SAFAVI:
Safoura är en persisk/svensk artist som är uppvuxen i Jämtlands Län och numera bor i Stockholm. Främst känd från syskonduon Abjeez med vilken hon turnerat världen runt med sin genreöverskridande persiska världspop, som sjungs på persiska, spanska och engelska mot en bakgrund av friskt blandade musikaliska stilar.
Safoura har studerat flamencosång i Sevilla och hon har en trio som lirar Police-covers där hon både spelar bas och sjunger.
JONAS JONSSON:
Skådespelare och musiker uppvuxen i Föllinge som mestadels är boende i Stockholm. Jonas har släppt tre album i tiotalet länder under artistnamnet Bedroom Eyes, det senaste – ”Greetings from Northern Sweden” – kom 2017 och handlade tematiskt delvis om hans relation till Föllingebygden.
På teaterscenen har han spelat och regisserat inom de flesta genrer – bland annat drama, komedi och barnteater. Han har även lånat ut sin röst till animerad film, agerat programledare i radio och medverkat i flera tv-serier.
Idé/research: Monica Bergander och Karl Seldahl
Manus: Karl Seldahl i samarbete med ensemblen
Regi: Karl Seldahl
BILJETTER:
Ordinarie: 100 kr
Medlem i Klubb SAM: 70 kr
Studerande/under 26 år: 50 kr
Studerande medlem: 30 kr
BLI MEDLEM I KLUBB SAM! (2022)
Medlemskap ordinarie i Klubb SAM + entré (rabatterad): 170 kr
Medlemskap studerande + entré (rabatterad): 60 kr
FÖRKÖP VIA TICKSTER & DESTINATION ÖSTERSUND (Storgatan 27)
Konserten presenteras i samarbete med Estrad Norr, Östersunds kommun, Kulturrådet, Bilda studieförbund, TeloGott och Frejas bakeri.