NORRLAND

Måndag 6 September, 19.30
Stocketitt/Stockesalen

I mellandagarna julen 1999 lades grunden för vad som skulle bli NORRLAND. Johan ringde upp Jonas och meddelade; att nu är mikrofonerna och kaffepannan framme, kommer du?

Låtar växte fram av skiftande slag och hösten 2003 skulle köksprojektet hitta ut till en bredare publik än enbart vänkretsen. Nya låtar kom till och så presenterades NORRLAND.

Tre skivor har släppts med namnen ”Norrland” ”CowCow” ”Skaren” och samtliga har varit nominerade till Grammis i ”folkvisa/visa”. Det svenska landskapet, folksjälen gör sig hörda till folkjazzklanger. Du kan uppfatta takdropp och lervälling. Sparkföre på April-skaren. Epatraktor och höfläcktarna. Snöskoter på fullt var och mygghelvetet.

Det är musik som berör hjärta, kropp och själ.

Johan Norberg är idag en mycket uppskattad akustisk gitarrist i skandinavien med bl a ett gediget samarbete med Nils Landgren och ”Chapter Two”. Johan Knutsson, saxofoner, började sin karriär som jazzmusiker men fattade snabbt tycke för svensk folkmusik och han anses vara en av det mest orginella soloartister i den Nordiska folk-jazz traditionen

120 kr ord pris/80 kr stud (20 kr rabatt medlem i Klubb SAM)

Du måste vara inloggad för att kommentera.