Orsa Spelmän möter GotlandsMusikens Brass

Lördag 18 mars 19:30, Gamla Teatern i Östersund (insläpp kl 19)

En konsert med svängig folkmusik som möter mjuk följsam brassmusik och ljuv musik uppstår! Sprittande spelglädje samt snirkligt smäktande samspel med lite BAO-känsla här och där! (BAO=Benny Andersson Orkester)

Orsa_Spel

Orsa Spelmän har de senaste 30 åren blivit en institution i svenskt musikliv. Det var 1987 som Benny Andersson spelade in sin drömskiva med egenkomponerad musik på dragspel där han också villa ha med fiolspelmän. Via Kalle Moraeus så engagerades hans kompisar i Orsa Spelmän och resultatet CDn ”Klinga mina klockor” blev en stor succé. Sedan dess är spelmännen fasta medlemmar i Benny Anderssons Orkester, BAO som regelbundet turnerar runt i Sverige. Dagens Orsa Spelmän består av fyra medlemmar – bröderna och fiolspelarna Perra och Olle Moraeus, tillsammans med Leif Göras (fiol) och Pether Olsson (dragspel). Under åren som gått har de medverkat i ett stort antal evenemang, somliga med kungliga förtecken.

Gotlandsmusikens_Brass

GotlandsMusikens Brass är GotlandsMusikens största ensemble och står med ena benet i traditionen och det andra i nutiden. Brunnsmusik och barnmusikaler blandas med nykomponerad musik när dessa musikaliska mångsysslare är i farten – allt följsamt utfört med särskild känsla för klang, mässingen blänker och ventilerna är väloljade.

Mats Hoffman – trumpet, flygelhorn
Magnus Appelholm – trumpet, flygelhorn
Anna Hederstedt – valthorn
Magnus Fahlén – trombon, euphonium
Lennart Löfgren – bastrombon
Erik Skagerfält – tuba

BILJETTER

Förköp: 160 kr / 100 kr (stud), via Tickster och Visit Östersund

I dörren: 200 kr / 120 kr (stud). Medlemmar i Klubb SAM har 20 kr rabatt.

Konserten presenteras i samarbete med Estrad Norr, Kulturrådet, Östersunds kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri och TeloGott.