PRYLF

Lördag 16 april, 19.30
Tingssalen, Gamla Tingshuset

Prylf är ett litet grönt monster som äter upp allt som heter jazz och som kommer i dess väg, tuggar ett par tuggor och spottar ut – något nytt.

Det skulle kunna bli så fel, att göra om standards till något så här modernt, för vi pratar inte om lite smink här, det är total makeover det handlar om. Jazzprotektionisterna skulle kunna sparka bakut och jazzmatodoren slita sitt hår och så vidare.

Men tvärtom, Prylf har blivit välkomnade på ett sällan skådat sätt. 5 stjärnor i Orkester Journalen och högljudda hurrarop i dagspressen. Självklart heter debutplattan Kind of Green, flirtandet med jazzens historia är hela tiden tydlig och Prylf är gröna, inte helt lätt att förklara, men det bara är så. Bandet är svåretiketterat, de spelar jazzlåtar på ett tidigare oskådat sätt, med ett punkbands attityd och med en barnkörs charm och entusiasm på samma gång. ”Är jazz den nya punken?” skrev Metros recensent och gav skivan 4/5. Det är revolution i luften. Ta ett djupt andetag och virvlas med!

Prylf består av Linnea Henriksson – även känd som Idol-Linnea (sång), Anton Toorell (gitarr), Felix Martinz (vibrafon), Patrik Grundström (kontrabas), Raeel Raissi (trummor).

Inträde: 120 kr (ord.), 80 kr (stud.)
Medlemsrabatt: 20 kr

Medarrangör: Estrad Norr

Du måste vara inloggad för att kommentera.