Rollin’ Phones – Från Bach till Bernstein

torsdag 24 januari, kl 19.30: Gamla Kyrkan

Rollin PhonesSaxofonkvartetten Rollin’ Phones bildades 1986 och har sedan dess varit en viktig del av svenskt musikliv. Under årens lopp har medlemmar bytts ut och Neta Norén (barytonsaxofon) är den enda kvarvarande ursprungliga medlemmen. Gruppen är en mångsidig kammarmusikensemble med inriktning på konstmusik och repertoaren sträcker sig från klassiska standardverk och transkriptioner till verk av samtida tonsättare. 

Ett spännande och underhållande konsertprogram bjuds det på denna gång med musik av Leonard Bernstein, Pullitzerprisvinnaren Jennifer Hig-don, Bachkännaren och tonsättaren David Maslanka samt den stora mästaren J.S. Bach.

Rollin’ Phones har i över 30 år turnerat i Sverige, Europa, USA, Sydamerika och Asien. Gruppens höga konstnärliga nivå, deras unika sceniska utstrålning, de mycket väl sammansatta programmen och programpresentationerna under konsertens gång gör kvartetten så uppskattad och populär! Missa inte!

Rollin’ Phones består av:

Tove Nylund – sopransaxofon (1994-)

Kristin Uglar – altsaxofon (1991-)

Edith Bakker – tenorsaxofon (2010-)

Neta Norén – barytonsaxofon (1986-)

BILJETTER

Förköp via Tickster/Visit Östersund: 130 kr / 90 kr (stud)

Biljetter i dörren: 150 kr / 100 kr (stud).

Medlemsrabatt: 20 kr

TILLGÄNGLIGHET

Ingång från sidan via en stor ramp för rörelsehindrade.

Presenteras i samarbete med Estrad Norr, Östersunds kommun, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott, Frejas bakeri.