Tarabband – INSTÄLLT!

tisdag 7 april, kl 19.30: Verket (Prästgatan 50)

OBS! PGA CORONAVIRUSET ÄR KONSERTEN TYVÄRR INSTÄLLD!

Arabisk världsmusik i världsklass!

Möt den malmöbaserade gruppen Tarabband under ledning av den karismatiska sångerskan och sazspelerskan Nadin Al Khalidi. Nadin som har sitt ursprung i Baghdad och Kairo. Tarabband är ett bejublat liveband i världsklass som består av etablerade musiker från Sveriges folk- och världsmusikscen och band som Alla Fagra, Bazar Blå, World Mix Orchestra och Östblocket.
Tarabband
Tarabband plockar ut guldkornen ur den arabiska musikskatten. Vi får höra en repertoar av traditionell arabisk musik som kompletteras av gruppens egna kompositioner. Här blandas sufiska influenser med pop och folkmusik så att ”tarab” uppstår. Tarab är det arabiska begreppet för det band av extas som kan uppkomma mellan musiker och publik. Blanda arabisk musik med nordisk folkmusik, jazz, latinsk och persisk musik så får du Tarabband!

Bandet blir alltmer välkända på den internationella världsmusikscenen – inte minst i arabvärlden, med utsålda konserthus i Kairo bland annat! Nu får vi en unik chans att uppleva den här musiken på östersundsmark, när de ger sig ut på en miniturné i länet i Estrad Norr’s regi med gästspel i Kälarne, Kall och Östersund! Missa inte!

Medlemmar:
Nadin Al khalidi – sång, saz, gitarr
Gabriel Hermansson – oud, gitarr, sång
Filip Runesson – violin
Cassius Lambert – bas
Fredrik Gille – slagverk
Valter Kinbom – slagverk

BILJETTER:
Förköp via Tickster eller Visit Östersund: 180 kr / 140 kr (medlem) / 100 kr (stud) / 80 kr (stud medlem)
Biljetter säljs även i dörren – endast swish- eller kortbetalning.
Barn under 13 år går gratis.

LÄNK TILL FÖRKÖP!

TILLGÄNGLIGHET
Handikappanpassad entré och WC finns.

Konserten presenteras i samarbete med Estrad Norr, Östersunds kommun, Kulturrådet, Verket, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott och Frejas bakeri.