Arkiv för ‘Evenemang’-kategorin

NORRLAND

Måndag 6 September, 19.30
Stocketitt/Stockesalen

I mellandagarna julen 1999 lades grunden för vad som skulle bli NORRLAND. Johan ringde upp Jonas och meddelade; att nu är mikrofonerna och kaffepannan framme, kommer du?

Låtar växte fram av skiftande slag och hösten 2003 skulle köksprojektet hitta ut till en bredare publik än enbart vänkretsen. Nya låtar kom till och så presenterades NORRLAND.

Tre skivor har släppts med namnen ”Norrland” ”CowCow” ”Skaren” och samtliga har varit nominerade till Grammis i ”folkvisa/visa”. Det svenska landskapet, folksjälen gör sig hörda till folkjazzklanger. Du kan uppfatta takdropp och lervälling. Sparkföre på April-skaren. Epatraktor och höfläcktarna. Snöskoter på fullt var och mygghelvetet.

Det är musik som berör hjärta, kropp och själ.

Johan Norberg är idag en mycket uppskattad akustisk gitarrist i skandinavien med bl a ett gediget samarbete med Nils Landgren och ”Chapter Two”. Johan Knutsson, saxofoner, började sin karriär som jazzmusiker men fattade snabbt tycke för svensk folkmusik och han anses vara en av det mest orginella soloartister i den Nordiska folk-jazz traditionen

120 kr ord pris/80 kr stud (20 kr rabatt medlem i Klubb SAM)

JAZZKLUBB NARDIS, Akt 1: Mathias Landaeus trio

Fredag 17 september, 20.00, insläpp 19.00
Storsjöteaterns foajé

Mathias presenterar sin kritikerrosade album ”Opening” tillsammans med den internationellt efterfrågande basisten Palle Danielsson och Jon Fält som har skapat sitt eget sätt att spela trummor. Landaeus svävar med en uttrycksfull elegant lätthet över tangenterna och trions musik är varierad, melodisk nyanserad och vackert sökande. En känsla av folksjäl, farväl sommar, välkommen höst!

Inträde: 140 kr (ord. pris), 80 kr (stud.)
Medlemsrabatt Klubb SAM: 20 kr

Hösthäppening #5

Lördag 25 september, 19.30
Storsjöteatern/Studioscenen

Årets hösthäppening kan komma att bli ett riktigt ”battle” av toner, energi, glödande fingrar och smäktande blå toner som beskriver kärleken och livet i glädje och smärta!

Hela kvällen är tillägnad Bluegrass och Old time-musiken och vi har den stora glädjen att presentera två enastående band…

Blue Mountain Boys och Stockholmsbaserade bandet Rock Ridge Brothers med Karla-Therese Kjellvander i spetsen!

Här stämmer allting; instrumenten, skickligheten, sången, blandningen med orginalmusiken och eget material där texter framförs både på svenska och engelska. Kontakten med publiken är direkt och chansen är mycket stor att stolen blir överflödig. Fötter och händer kommer att vilja vara med i rörelse och dans men kommer också få vila skönt i balladerna. Stämningsfaktor hög!  Som grädde på moset har Karla-Therese för kvällen även med sig sin man Christian Kjellvander och en eller annan duett utlovas!

Inträde: 160 kr (ord. pris), 120 kr (stud.)
Medlemsrabatt Klubb SAM: 20 kr

Mer Klubb SAM!

Samarbeten
Evenemangskalender
september 2010
m ti o to f l s
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC