ANTENNA FESTIVAL: BIG FOX + PACE + NORDIC

ny antennafest

Onsdag 8 maj kl. 19.00
Storsjöteatern, Studioscenen 

PACE spelar ny och egen svensk jazz. De fyra medlemmarna tillhör Sveriges mest välrenommerade jazzmusiker och tillsammans utgör de något av ett ”dreamteam”: Elin Larsson, saxofon, Adam Forkelid, piano, Pär-Ola Landin, bas och Christopher Cantillo, trummor. Vackra och vilda improvisationer lever i symbios med starka melodier och ett gediget samspel.
Big Fox är Charlotta Perers på sång och piano, Gerda Holmquist på cello och plingande instrument och multiinstrumentalisten Albin Johansson. Tillsammans låter de som många fler när deras musik slungar en fram genom savanner och oaser och för öronen till glittrande strömmar. De har spelat med bland andra Jonathan Johansson och First Aid Kit, och de har spelat på både Musikhjälpen i P3 och TV4 Nyhetsmorgon.

Nordic är ett av Sveriges bästa och mest populära folkmusikband. Bandet belönades på Folk och Världsmusikgalan både 2010 med utmärkelsen ”årets samspel” och 2011 med ”årets grupp”. Med en smittande spelglädje och charm har bandet gjort succé såväl i Sverige som utomlands.

Nordic är ett folkmusikband, men ändå inte. Med rötterna och ett stort kunnande inom folkmusiken experimenterar trion friskt för att hitta nya uttryck. Resultatet blir stundtals filmiska kompositioner fyllda av klanger, rytmer, groove, reggae och improvisation. Den udda sättningen cello, nyckelharpa och mandolin ger gruppen ett helt eget sound och  bidrar till det experimentella uttrycket.

Entré: 160 kr / 100 kr (stud). Medlemsrabatt 20 kr.
Förköp: City-Shop/Ticnet

Medarrangör: Estrad Norr, Svensk Jazz, Studieförbundet Vuxenskolan

 

Du måste vara inloggad för att kommentera.