Barriada Quinteto (Kuba)

tisdag 21 maj, Gamla Tingshuset, kl 20.00 (OBS! Ny tid!)

OBS! Kl 18.00-19-00: Gratis prova-på-workshop i att dansa salsa med Carlos och Pascale. 

OBS! DANSWORKSHOPEN HAR TYVÄRR BLIVIT INSTÄLLD!

Barriada Quinteto från Havanna är en grupp som bryter ny musikalisk mark. Fem musiker med rötterna i afrokubanska rytmer skapar ett sound som är distinkt modernt men med resonans i det kubanska musikarvet. Genom eget material och färgstarka tolkningar av kubanska traditionella låtar gungas välkända rytmer från Kuba fram och smyger sig in i kroppen; bolero, cha cha cha, son, rumba och guaguancó flätas ihop med den snabbare salsatakten. De dubbla slagverkarna förstärker den ångande energin, nytänkandet och den afrokubanska pulsen. Gruppen har gjort stor succé bl.a. på Nefertiti i Göteborg! Upplagt för en svettig kväll med massor av dans framför scenen, olé!

Musicians:
Juan Kemell: trumpet, song
Yuri Tejada: song, saxophone, hand percussion
Carlos Valdés: percussion
Rodolfo Valera: congas
Pedro Sánchez: piano, song

Barriada Quinteto

BILJETTER
Förköp via Tickster/Visit Östersund: 130 kr / 80 kr (stud och ungdom under 21 år)
Biljetter i dörren: 150 kr / 100 kr (stud) – OBS! EJ KONTANTER! NO CASH!
Medlem i Klubb SAM: 20 kr rabatt
(Du kan bli medlem i musikföreningen Klubb SAM på förköp via Tickster eller på plats. Om du skaffat medlemskap via Tickster så visar du upp din medlemskap-biljett i entrén och kan hämta ut ditt kort efter att du fyllt i dina uppgifter om namn, adress, etc. Medlemskap kostar 100 kr / 30 kr för studerande samt ungdomar under 21 år och gäller året ut!)

Barn under 13 år går gratis!

TILLGÄNGLIGHET
Hiss finns på baksidan för personer med funktionsvariation.

Medarrangör: Estrad Norr.

Arrangemanget presenteras även i samarbete med Östersunds kommun, Kulturrådet, TeloGott, Frejas bakeri och Studieförbundet Vuxenskolan.