Beata Bermuda (konsert + dans)

lördag 23 november, kl 19.30: Gamla Tingshuset

Prova-på-folkdans workshop – gratis! kl 18-19

Beata Bermuda_75A8804-3

Konsert- och danskväll!

Med sväng, nerv och skicklighet i en rasande fin kombo skapar Beata Bermuda musik fylld av obändig energi som rumlar runt i lyssnarens sinnen. Beata Bermuda är trion som med sin nyskapande indie-folk tagit Sverige, Europa och världen med storm. Med succé-turnéer i USA, Tyskland och Norden i bagaget är Beata Bermuda ett av Sveriges mest intressanta band på folkscenen just nu. Suggestiva skandinaviska klanger och samhällsreflekterande texter skapas av tre röster och tre fioler. Med feministisk folkmusik sprider Beata Bermuda sitt budskap till såväl hipsters på klubbar och barnfamiljer på stadsfester som inbitna folkmusikfantaster på spelmansstämmor.

Medlemmarna Linnea Aall Campbell, Hanna Andersson och Samantha Ohlanders tillhör den nya generationen folkmusiker som inte räds att ifrågasätta vad folkmusik är och kan vara. Den senare har vi tidigare lärt känna genom hennes banbrytande samarbeten med Sara Parkman – den hyllade teaterföreställningen Fäboland, som sommarpratare i Sommar i P1 och genom albumet Matriarkerna.

Efter konserten blir det folkdans till levande musik av Beata Bermuda och av olika lokala spelmän från trakten! Ta med dig dansskorna! 🙂

DANSWORKSHOP KL 18-19:
Danspedagogen Amanda Östling och violinisten Amanda Michaelsdotter Eriksson bjuder in dig i tretaktssvänget i dansen och musiken! Du som är studerande och/eller under 25 år och har deltagit i workshopen har sedan möjlighet att lösa in dig för halva studentpriset till konserten, 40 kr!

BILJETTER

Förköp via Tickster och Visit Östersund: 180 kr / 120 kr (medlem) FINNS HÄR!

Biljetter säljs även i dörren till samma priser – dock ej kontant!

TILLGÄNGLIGHET

Hiss upp till Tingssalen finns från bakgården för personer med funktionsvariation.

Konserten presenteras i samarbete med Region Jämtland/Härjedalen, Östersunds kommun, Kulturrådet, J/H Spelmansförbund, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri och TeloGott.