Beata Söderberg Tangokvartett

Torsdag 19 april, kl 19.30
Gamla Teatern, Östersund

Beata SöderbergBeata Söderberg är cellisten som förälskade sig i den argentinska tangon på en klubb i New York för 20 år sedan, och som med sin nyskapande tangomusik tog Argentina med storm med sitt första album Beatitudes som nominerades till en argentinsk Grammy 2005. Därefter har Beata regelbundet turnerat i Argentina och spelat in fyra skivor till. Beata och Justango har gjort två bejublade turnéer i Sverige i Rikskonserters regi, och återvänder nu i ett intimare format, men med samma glöd och energi.

Beata Söderberg Tangokvartett består av några av världens främsta tangomusiker. Pianisten Cristian Zárate från Buenos Aires utnämndes 2008 till ”Årets tangopersonlighet” i Argentina och vann 2017 Los Premios Hugo för bästa musikaliska ledning för showen Crimen Pasional. Övriga medlemmar är den svenske stjärnbandoneonisten Mikael Augustsson och kontrabasisten Roberto Tormo.

Beata Söderberg – cello
Cristian Zárate – piano
Mikael Augustsson – bandoneon
Roberto Tormo – kontrabas

Förköp via Tickster/Visit Östersund: 150 kr / 100 kr (stud)
Biljetter i dörren: 180 kr / 120 kr (stud)
Medlem i Klubb SAM OCH TangoJamt har 30 kr rabatt!
Barn under 13 år går gratis.

Konserten presenteras i samarbete med Musik Västernorrland, TangoJamt, Kulturrådet, Östersunds kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott och Frejas bakeri.