Duo West Rydvall

torsdag 30 januari, kl 19.30: Gamla kyrkan

Svensk folkmusik möter barockmusik och Bach!
Duo West Rydvall
Två vitt skilda musikstilar vävs samman av två fantastiska musiker. Musiker som har en fot i både den svenska folkmusiken och barockmusiken.

Nyckelharpsspelmannen Erik Rydvall har på senare år vuxit fram som en stjärna på den svenska folkmusikhimlen. Med sitt starka personliga uttryck och virtuosa spel och sin ständiga lust till nya utmaningar är han en hett eftertraktad musiker. Under utbildningen på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för ca 10 år sedan var Erik med och startade upp den flerfaldigt prisbelönta folkmusiktrion Nordic. Några år senare bildades duon Rydvall/Mjelva tillsammans med den norska hardingfelespelmannen Olav Luksengård Mjelva. Han är även medlem i Ale Möller Xenomania. Han är dessutom en utmärkt strängspelare, vilket han fått visa upp i Tomas Ledin-showen ”Skarpt Läge”.
För att kunna spela Bach på nyckelharpa har Erik Rydvall låtit tillverka ett instrument med en extra melodisträng – en ”bachharpa”!

Kristine West spelar flöjter av trä, så som blockflöjter, traversflöjter och olika typer av tvärflöjter och pipor. Hon är en flerfaldigt prisbelönt flöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken. Med masterexamen i tidig musik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, flertalet stipendier från bl. a. Kungl. Musikaliska Akademien, Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Statens Musikverk, såväl som med en omfattande konsertverksamhet, har hon etablerat sig på musikscenen. Som solist och ensemblemusiker har Kristine turnérat i hela Norden, Tyskland, Holland och Turkiet. Hon anlitas frekvent som flöjtist i barockorkestrar som exempelvis Drottningholms Barockensemble. Med 2 album i eget namn på skivbolaget Daphne har hon mottagit lovord från bl. a. Sveriges Radio P2 och internationell press.

Duon bjuder på en blandning av traditionell folkmusik, egenskrivet material och barockmusik som svänger!
Missa inte!

BILJETTER
Förköp via Tickster och Visit Östersund: 180 kr / 120 kr (medlem). LÄNK TILL FÖRKÖP!
Du kan även beställa ditt nya medlemskort i Klubb SAM för år 2020 via förköp på Tickster eller Visit Östersund och hämta ut ditt medlemskort i entrén i samband med konserten!
Paketpris: Biljett + medlemskap: 220 kr / 150 kr (stud)
Biljetter säljs också i dörren. (OBS! Endast swish eller kortbetalning)
Barn under 13 år går gratis!

TILLGÄNGLIGHET
Särskild ingång i kyrkan finns från sidan via ramp för personer med rörelseförhinder. Funktionsanpassad WC toalett saknas dock.
Gamla kyrkan ligger centralt i Östersund ovanför Stortorget.

Konserten presenteras i samarbete med Musik Västernorrland, Kulturrådet, Östersunds kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott och Frejas bakeri.