Ellen Sundberg band (+Break a bad habit)

Torsdag 1 december 19:30 på Tingssalen, Gamla Tingshuset

ellen-s-bandELLEN SUNDBERG
Det har gått några år sedan vi först fick höra Ellen Sundberg på klubb SAM – då på duo som öppningsakt åt Jack Vreeswijk i Gamla Kyrkan.
Nu har hon på kort tid skaffat sig en både tacksam men också utmanande position i svenskt musikliv – och allt oftare nämns hon som kandidat att bli en av vår tids stora rockartister. Under hösten har hon släppt sitt tredje album ”Cigarette Secrets” som bland annat innehåller den flitigt radiovevade singeln ”My favorite Town”. Americanan från hennes två första skivor finns kvar men nu har musiken blivit mera poporienterad på ett otroligt bra och fräscht sätt.

Ellens kanske tydligaste kännetecken som artist är hennes starka originalitet, stärkt av en unik röst och ett helt eget låtskriveri och melodisinne. Nya albumet är inspelad under en gråmulen decembervecka i anrika Dreamland Recording Studios i Woodstock med producenten Stefan Glaumann (Thåström).

– Jag sade innan jag åkte att jag vill att skivan ska kännas som en självsäker käftsmäll, mer än som en ängslig kram från en indieartist som söker efter att vara cool och rätt. Jag hoppas att vi lyckats med det, säger Ellen om inspelningen.

”Den mest begåvade Americana-musiker som kommit fram i Sverige efter First Aid Kit heter Ellen Sundberg.” – Jan Gradvall

BREAK A BAD HABIT
Duon Break a Bad Habit består utav före detta Birka-eleverna Guro Flogstad och Linnea Jansson och bildades 2011 i Argentina. De tar oss tillbaka till gatumusikens enkla men solida sättning – ett dragspel, en gitarr och två starka röster. Deras texter berör teman som samhällskritik, kärlek och ger oss samtida och råa skildringar som skapar eftertanke.

Break a Bad Habit går på kl 19.30
Ellen Sundberg på scen kl 20.00 (två set)

Förköp via Tickster samt Visit Östersund: 120 kr / 80 kr (stud) – inkl alla avgifter!
Entré i dörren: 150 kr / 100 kr (stud)
Medlemmar i Klubb SAM: 20 kr rabatt.

Konserten presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr, Östersunds kommun, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott och Frejas bakeri.