Folkrocken ’19: Valkyrien Allstars (No), Hoven Droven, Birka Folk

torsdag 7 februari, kl 19.00: Gamla Tingshuset

FOLKROCKEN 2019:
– VALKYRIEN ALLSTARS (Norge)
– HOVEN DROVEN
– BIRKA FOLK
Valkyrien Allstars och Hoven Droven
Två av Nordens främsta folkrockband genom tiderna på en och samma scen på Gamla Tingshuset!

VALKYRIEN ALLSTARS (Norge)

Det är 15 år sedan de bildades och mer än 10 år sen de släppte sitt första album – en av Norges främsta folkmusikgrupper. Valkyrien Allstars förnyar norsk folkmusik och rör sig mellan många olika genrer och stilar. Traditionella melodier går genom ambientfolk och ballader till akustisk folkrock med fina sångharmonier – arrangerat till ett distinkt karakteristiskt sound.

Både nationellt och internationellt har bandet spelat in sig på hitlistor och erövrat allt från undergroundklubbar till konserthallar. Det som började som en traditionell hardingfela-duo har utvecklats till en kvartett med ett alldeles eget sound. Gruppen släppte sitt femte och senaste album ”Försök säga något till mig nu (Heilo)” under 2016 och nu är frontfiguren Tuva Syvertsen aktuell med musik till Hollywoodproduktionen ”Downsizing” med Matt Damon i huvudrollen. Tuva syntes på TV4 förra året när hon hyllade årets Polarpristagare Metallica med en mäktig version av ”One”.

Valkyrien Allstars har hittat sitt alldeles egna ljudlandskap som de ornamenterar från en bred musikpalett. Själfull och stark sång ackompanjerad av fiolriff och kollektiv improvisation gör dem till en av Nordens främsta folkmusikgrupper. Kom och njut av tonerna från Norge!

Tuva Livsdatter Syvertsen – hardangerfela, sång
Erik Sollid – hardangerfela, sång, gitarr
Martin Viktor Langlie – trummor, sång (fd trummis i Gåte)
Magnus Larsen Jr.– bas, cello

HOVEN DROVEN
Hoven Droven bjuder som vanligt på en garanterat energisk konsert och avslutar kvällen på bästa sätt! Jämtlands stoltheter Hoven Droven räknas som ett av Sveriges största folkrockband och kombinerar folkmusik med modern rock till en säregen spelmansrock. Blandningen av traditionellt låtspel, rytmiska utsvävningar och distade gitarrer är deras kännetecken.

Kjell-Erik Eriksson – fiol
Bo Lindberg – gitarr
Jens Comén – saxofoner
Björn Höglund – trummor/slagverk
Pedro Blom – bas

BIRKA FOLK
Elever från Birka Folkhögskolas folkmusiklinje inleder kvällen.

FÖRKÖP VIA TICKSTER / VISIT ÖSTERSUND HÄR!
Endast inträde: 170 kr / 90 kr (stud)
Inträde + medlemskap 1år i Klubb SAM: 250 kr / 100 kr (stud)

Visa upp biljetten och hämta ditt medlemskort vid entrén till konserten sedan du fyllt i dina uppgifter på plats. Medlemskapet gäller under pågående kalenderår och kostar 100 kr / 30 kr studerande. Som medlem stöttar du föreningen och du får även rabatt 10 procent hos TeloGott och Frejas bakeri!

BILJETTER I DÖRREN

200 kr / 100 kr (stud). Medlem i Klubb SAM: 20 kr rabatt.
(Medlemskap i Klubb SAM kostar 100 kr / 30 kr studerande).
Barn under 13 år går gratis!

TILLGÄNGLIGHET

Ingång från bakgården via hiss för rullstol.
Konserten presenteras i samarbete med Musik Västernorrland, Östersunds kommun, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri, TeloGott