GURLS (Norge)

tisdag 26 mars, kl 19.30: Gamla Teatern  (förband från Birka folkhögskola jazzlinje kl 18.30)

Ellen Andrea Wang – bas, sång; Hanna Paulsberg – saxofon, sång; Rohey Taalah – sång.

GURLS

Jazz-hiphop-soul med norsk supertrio!

Feministiskt, humoristiskt, uppkäftigt, innerligt, ”kult” (på norska med långt ”u”) – ibland på engelska, ibland på norska.  Sångerskan Rohey, saxofonisten Hanna Paulsberg, basisten Ellen Andrea Wang, tre unga musiker som till vardags frontar var sitt eget band, ingår i den nya trion GURLS, baserad i Oslo. Första singeln från plattan var låten ”Porkchop Lover”.
Det är bra gjort att stoppa in så mycket obestridlig och dagsaktuell jazztalang in i en trio, men det är alltså detta som GURLS är. Eller stryk talang, dessa meriterade musiker är långt förbi det stadiet. Detta är tre av Norges mest eftertraktade musiker:
Ellen Andrea Wang på kontrabas är känd från sin egen trio, från Pixel och för sina år med Manu Katché och Marilyn Mazur.
Saxofonisten Hanna Paulsberg som startade trion och skriver texterna ger också ut plattor med Hanna Paulsberg Concept, har varit med i Trondheim Jazz Orchestra och även spelat med Bobo Stenson, Bugge Wesseltoft och Chick Corea (!)
Sångerskan Rohey Taalah håller på att göra stor succé, inte minst internationellt, med soulbandet Rohey.
Debutplattan ”Run Boy Run” som släpptes förra året höjdes till skyarna av norska media! Avväpnande och chosefritt rör sig trion runt funkig, svängig jazz med nickningar till hiphop och modern klubbmusik i ett fascinerande harmoniskt samspel! Missa inte!

BILJETTER

Entré: 200 kr (ordinarie). Medlemmar i Klubb SAM och Jazz i Jemtland: 150 kr. Studerande/ungdom: 100 kr, stud/ungdom medlem: 80 kr.

Förköp via www.jazzijemtland.se och Visit Östersund (turistbyrån). 063 – 701 17 00

Konserten presenteras i samarbete med Jazz i Jemtland, Kulturrådet, Östersunds kommun.