Jämtfald Live: Tibble Transsibiriska – romsk musikfest!

Onsdag 24 februari, kl 19:30, Jämtfald (fd Saga/Huset)
Köp biljett här!

biobild2  tibble

Med mycket nöje vill vi bjuda in till en romsk musikfest på Östersunds nyöppnande kulturella mötesplats Jämtfald! (Prästgatan 50, fd Saga/Huset)
Live på scen har vi dalabandet Tibble Transsibiriska, ett gäng som tar den romska folkmusiken och gör den till sin! Det är en blandning av medryckande dansvänligt röj och smäktande gråtmilda mollsånger. Man brukar just beskriva den romska musiken som ”Världens gladaste moll”.

Utöver en repertoar med låtar från länder som Ryssland, Ungern och Makedonien spelar de även egna kompositioner med låttitlar som ”Pank och fågelfri”, ”Jag är tokig i dig” och hiphopinspirerade ”Ta dig ombord”. Bandet spelar den musiken, inte bara för att den är fantastisk, utan även för att det bygger broar mellan folk och motverkar rasism. En unik stil av balkaninspirerade låtar med texter på svenska och inslag av romani har skapats och de når också ofta en publik som annars inte skulle komma i kontakt med den traditionen.

Johan Testad
– sång och gitarr
Jonas Runefelt – domra och sång
Mats Jonsson – bastuba
Alexandra Särström – saxofon, dragspel och sång
Martin Källgren – slagverk och sång
Emil Rotsjö – fiol och sång

Inträde: 120 kr / 80 kr (studerande).
Kvällen till ära bjuder vi alla konsertbesökare på kaffe/té!
Medlemmar i klubb SAM har 20 kr rabatt!
Förköp: Tickster samt Visit Östersund. Köp biljett här!

Ta tillfället i akt och bli medlem i klubb SAM i samband med konserten (om du inte redan är det). Som medlem får du som regel minst 20 kr rabatt på våra konserter, och får dessutom 10 procent rabatt på både TeloGott och Frejas bakeri!
Medlemskap 2016 kostar 100 kr / för studerande endast 30 kr!

Konserten presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr, Studieförbundet Vuxenskolan och Jämtfald.