JAZZIFY THINGS INDIE JAZZ FESTIVAL

Lördag 9 November, Klockan 19:00, Gamla Tingshuset, Östersund

Klubb SAM presenterar stolt en Indie Jazz Festival på Gamla Tingshuset!

Artister:
NILS BERG CINEMASCOPE
POMBO
7°N
TROMPOETRY
LILJAN EMILIA BAND

NILS BERG CINEMASCOPE

Cinemascope ©Miki.Anagrius
Nils Berg har kallats ”den svenska Fellini”. Tillsammans med trummisen Christopher Cantillo och basisten Josef Kallerdahl bildar han bandet Cinemascope, som även innefattar långväga gäster som en blyg japansk kvinna och hennes flöjt, fnittrande tonåringar från Brunei, en amerikansk banjoinstruktör och en indisk dansgrupp med stenhårda fötter. En ny kvartett för varje sång. Hur är det möjligt? Genom en banbrytande idé och en projektor på scenen. YouTube möter jazz möter världen. Färgstarkt! I somras spelade gruppen på hippa Way Out West! Nu har de ett nytt album på gång som släpps strax efter Östersundsspelningen!<

Nils Berg – saxofon, basklarinett, flöjt
Josef Kallerdahl – bas
Christopher Cantillo – trummor
+ långväga gästartister från hela världen!

POMBO

Pombo
Gränserna mellan jazz, visa, pop och poesi har nog aldrig varit otydligare än hos Pombo. Pombo bildades av fem fd Birka-elever för fyra år sedan och är en lätt störig grupp som inte riktigt hör hemma någonstans. En ny generation musiker med musik för en ny tid som befinner sig mellan det traditionella och det friflygande. Det senaste albumet ”Hunden” rosades av kritikerna och bandet ska nu i höst ut på Pulsslagsturné. Nämnas bör också att saxofonisten i bandet, Anna Högberg, nyligen nominerades till landets mest prestigefyllda pris ”Jazzkatten” som Årets Nykomling!

Marie Hansen Sjåvik – sång
Anna Högberg – saxofon
Felicia Nielsen – piano
Gus Loxbo – kontrabas
Nils Wall – trummor

7°N
7°N är en ny intressant trio bestående av Klas-Henrik Hörnberg (klaviatur), Magnus Vikberg (trummor) och Stig Rennestraum (trummor). Klas-Henrik är känd som bandledare i grammisnominerade bandet Klabbes Bank. Östersundaren Magnus Vikberg hörs med bl.a. Eric Oscarsson, Je Suis! och Martin Kuchen. Stig Rennestraum kommer ifrån Norge men är bosatt i Östersund och undervisar på Birka Folkhögskola. Han spelar med flera av de främsta jazzmusikerna i Norge.

Klas-Henrik Hörngren (Klabbes Bank) – klaviaturer
Magnus Vikberg – trummor
Stig Rennestraum – trummor

TROMPOETRY
Bakom artistnamnet Trompoetry döljer sig trombonisten Mattias Refsnes som med hjälp av trombonen, rösten och en looppedal skapar stor improviserad musik i stunden!

Mattias Refsnes – trombone, röst, loopmaskin

LILJAN EMILIA BAND
Studenter från Birkas jazzlinje.

Emilia Andrejic Bengtsson – sång
Mikael Parkman – sax
Olof Bergström – piano
Joel Lundqvist – bas
Ludwig Aronsson – trummor


I dörren: 80 kr / 60 kr (medlem)
Förköpspris: 100 kr / 80 kr (medlem)
Förköp: City-Shop/Ticnet   Boka dina biljetter här!

Festivalen presenteras av Klubb SAM i samarbete med Svensk Jazz, Estrad Norr, Föreningen Tingshuset och Studieförbundet Vuxenskolan.
Jazzify är ett projekt av Svensk Jazz med medel från Svenska PostkodLotteriet för att sprida jazzen till nya scener.