Kolonien (lokal support: Varras)

onsdag 30 november, kl 19.30: Gamla Tingshuset

Konsertserien ”Young Folk, World & Jazz” presenterar stolt konsert #4:
KOLONIEN
Lokal support: Varras
Kolonien har varit en del av den svenska folkmusikscenen i över ett decennium.
Det finns många olika influenser och inspirationer i Koloniens musik, bland annat från traditioner i Västafrika och i den nordiska folkmusiken. Visor, folk och world, det är en mångfald av genres som i en utsökt musikalsik väv blir till Koloniens helt egna sound med stämsång och dansanta melodier.
Albumet ”Till Skogen” är Koloniens tredje och släpptes i våras på det amerikanska prisbelönade skivbolaget Cumbancha. Bandet släppte sitt första album ”Clockwise” 2012 och efter det andra albumet ”Drömmarnas Land” som kom 2015 har Kolonien väckt stort internationellt intresse med sin musik och de har turnerat i en mängd olika länder, bland annat flera gånger i Nordamerika. I somras spelade de bl.a. på Urkult! Med den nya skivan i bagaget är de nu svängigare, ärligare och snabbare är någonsin!

Kolonien

Kolonien

Kolonien består av:
Erik Rask: gitarr
Arvid Rask: gitarr
Anna Möller: fiol
Micha Grind: slagverk
Innan Kolonien går på scen, får vi höra det unga östersundsbandet Varras som varvar egenskrivet material med tolkningar av personliga favoriter. Folk, americana, blues, soul och jazz i en skön mix! Med: Anna-Lisa Hellqvist (sång), Erik Hellqvist (gitarr), David Forslund (trumpet), Johannes Lund (bas) och John Hektor (trummor).
Varras

Varras

Välkommen till en konsertkväll med själ, sväng och kreativ glädje! Missa inte!
BILJETTER:
Ordinarie pris: 150 kr
Medlem i Klubb SAM: 120 kr
Studerande/under 26: 75 kr
Studerande medlem: 50 kr
Förköp finns via Tickster och Destination Östersund – FÖRKÖP HÄR!
Biljetter säljs även i dörren. (swish/kort)
Barn under 13 år går gratis.
TILLGÄNGLIGHET:
Särskild entré för personer med funktionsvariation finns från bakgården med hiss.
Toalett anpassad för personer med funktionsvariation finns på entréplan vid huvudingången. Säg till vår personal så hjälper vi dig!
Konserten presenteras i samarbete med: Musik Västernorrland, Kulturrådet, Region J/H, Östersunds kommun, KFF Tingshuset, Hej Främling!, Bilda studieförbund, TeloGott